SaS: Odstúpenie firmy EEI od zmluvy je víťazstvom Petržalčanov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Je to však najmä víťazstvo obyvateľov, ktorí majú teraz šancu na spravodlivú parkovaciu politiku. Ďakujeme firme EEI za prejavenú sebareflexiu, ktorou nás ušetrili ďalších sporov a politických bojov. Veríme, že starosta Petržalky Vladimír Bajan bude iniciovať diskusiu o nových pravidlách parkovania, do ktorej budú zapojení aj samotní Petržalčania a ktorej výsledkom bude parkovacia politika akceptovaná obyvateľmi,“ dodáva Cmorej. 

Myslím si, že v najbližších krokoch by sa malo zvážiť niekoľko dôležitých faktov. „Napríklad možnosť zahrnúť do parkovacej politiky sociálny aspekt vo forme cenovej diferenciácie podľa veku alebo hodnoty vozidla či možnosť zavedenia špeciálnej cenovej úrovne parkovacej karty pre nájomníkov s prechodným pobytom,“ uvádza poslanec.

Zároveň by podľa nás mala existovať možnosť zavedenia prenosnej parkovacej karty využiteľnej napríklad aj pre pravidelné návštevy, ako starí rodičia strážiaci deti, alebo aj možnosť prepojenia parkovacej karty s celoročným lístkom na MHD.

Pre súťaž na prevádzkovateľa nového parkovania v bratislavskej Petržalke sa dvaja z miestnych poslancov minulý týždeň v piatok (23.10.) obrátili na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) i na Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR. Peter Cmorej (SaS) a Vladimír Dolinay (NOVA) upozornili, že mestská časť pri súťaži podliezla verejné obstarávanie len o jedno euro a úrad tak má teraz podľa poslancov preskúmať, ako samospráva sumu vypočítala.

 

- Reklama -