SKOK!: Učitelia si zaslúžia vyššie platy!

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

„V SKOK!u presadzujeme vrátenie pedagogickým pracovníkom spoločenské postavenie, dôstojnosť a primerané ohodnotenie celospoločenskej prospešnosti, ktorú ich práca prináša. Považujeme za nevyhnutné a správne, zabezpečiť 40% zvýšenie tarifných platov už za štyri roky, a takéto zvýšenie budeme aj presadzovať,“ povedal predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Najväčším bohatstvom a potenciálom pre rozvoj Slovenska sú naše deti, učitelia a kvalitná výchova a vzdelávanie. Slovensko dlhodobo zanedbáva investície do svojho ľudského kapitálu, hoci je tým najcennejším zdrojom, ktorý máme. Deti a študenti, ktorí sú dnes v školách budú o 20 – 30 rokov riadiť našu krajinu. Preto je školstvo a vzdelávanie pre SKOK! najvyššou prioritou.

„Školstvo a rozvoj ľudského potenciálu sú oblasťou, na ktorej sa šetriť nedá. Naopak, vyžaduje si väčšie investície do budúcnosti krajiny. Preto zmeníme systém odmeňovania učiteľov, ktorý v súčasnosti nevytvára dostatočné stimuly na zlepšovanie výchovno-vzdelávacích procesov,“ upozornil Miškov.

SKOK! vo svojom programe presadzuje vrátenie vážnosti a dôstojnosti učiteľskému povolaniu, a tiež považuje za prioritu zabezpečiť, aby príjmy učiteľov dosahovali úroveň platov ostatných vysokoškolsky vzdelaných ľudí.

- Reklama -