KDH je na kongrese Európskej ľudovej strany v Madride

0
KDH (Autor: KDH)

Hlavnou témou kongresu je bezpečnosť a utečenecká a imigračná kríza v Európe. Ján Figeľ sa vo svojom príspevku zameral najmä na témy podpory rodiny a náboženskej slobody vo svete. Líder KDH pripomenul a ocenil, že v januári tohto roku Politické zhromaždenie EĽS schválilo rezolúciu „Čo je dobré pre rodinu, je dobré pre Európu“, s návrhom ktorej prišlo práve KDH. Najlepšia a najúčinnejšia sociálna politika sa opiera o systémové prorodinné opatrenia. Rozumná sociálna politika ide cez účinnú podporu rodiny.

Nedostatok náboženskej slobody v mnohých krajinách sveta je priamo či nepriamo jednou z hlavných príčin násilia a exodu utečencov do Európy. „Kde niet náboženskej slobody, niet ani politickej a občianskej slobody. Európa i Slovensko má s tým svoje vlastné a bohaté historické skúsenosti,“ vyjadril vo svojom príhovore Ján Figeľ a pokračoval: „Preto osobitný predstaviteľ EÚ pre náboženskú slobodu vo svete, môže byť významným prínosom pri riešení konfliktov a utečeneckej krízy.“

Kongres EĽS vo štvrtok pokračuje voľbami podpredsedov strany a vystúpeniami ďalších európskych lídrov. Za predsedu EĽS bol s veľkou podporou delegátov vo štvrtok znovu zvolený Francúz Joseph Daul.

- Reklama -