SaS: Premiér R. Fico vydáva tunelárov za superkvalitných manažérov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„To, čoho bola slovenská verejnosť svedkom, je jeden škandál za druhým a spája ich bezohľadné tunelovanie zdrojov, ktoré idú do zdravotníctva od občanov a firiem,“ uvádza v stanovisku poslanec NR SR  a tímlíder SaS pre zdravotníctvo Peter Osuský, ktorý reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica zo soboty (17. 10.) odvysielané v Sobotných dialógoch.    

Dodáva, že všetky tieto nekalosti majú spoločného menovateľa, a to stranu Smer-SD. „Predseda vlády Fico znova občanov zavádza tvrdeniami, že „ak chce štát mať od svojej firmy miliónové príjmy, musí tam mať superkvalitných manažérov“. Štátne firmy pod kontrolou Smeru však neprinášajú žiadne extra príjmy, ktoré by boli výsledkom riadiacich kvalít ich vrcholných manažérov. Naopak, štátne firmy sú riadené zle, neefektívne a spravidla zarábajú len na tom, že majú monopolné postavenie a udelené výhody od vlády a regulačných orgánov,“ hovorí Osuský.

Od predsedu vlády Roberta Fica je urážajúce vyslovovať tieto tvrdenia v spojitosti s bývalým generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcelom Foraiom, ktorý sa správal ako typický nomenklatúrny káder Smeru, podľa zásady „každé hrable, k sebe hrabú“ – v danom prípade hrable tety Anky.

„Strana SaS preto podporuje návrh na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka a svoj postoj zdôvodníme v Národnej rade vecnými argumentmi. Sme zvedaví, akými faktami, nie zavádzaním a klamstvami, ho bude predseda vlády obhajovať,“ uzatvára Osuský. 

- Reklama -