SaS: Nepadajme do mdlôb pred Istvánom Szávayom ako Smer-SD

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Ak si však takúto kanceláriu otvára podpredseda maďarskej nacionalistickej a revizionistickej strany Jobbik, o snahe provokovať asi pochybuje len málokto. Uvádza v stanovisku tímlíder SaS pre zahraničnú politiku Martin Klus.

„Tento krok vnímame ako zásah do volebnej kampane na Slovensku. Provokácia maďarských revizionistov a šovinistov je po utečeneckej kríze ďalší dar z nebies vládnucej strane Smer-SD, ktorá môže staviť na osvedčenú maďarskú kartu a zdupľovať vo svojich voličoch pocit ohrozenia,“ píše Klus.  

Už v minulosti sme boli svedkami aktivít maďarských radikálov, ktoré v konečnom dôsledku pomáhali slovenským nacionalistom v HZDS a SNS udržať sa pri moci a rozkrádať verejný majetok. Tí totiž dostali zámienku stavať sa do úlohy záchrancov slovenského národa pred maďarskou iredentou.

„Takýto scenár sa opakuje aj dnes. Vládna strana SMER-SD už dôrazne žiada zrušenie kancelárie, aktivizuje sa slovenská diplomacia a predseda parlamentu Peter Pellegrini avizuje dokonca prijatie zákona, ktorým sa politikom z cudzích štátov zakáže na území Slovenska otváranie kancelárií. Vieme si živo predstaviť, čo bude potom nasledovať. Ak sa po prijatí zákona v skrátenom legislatívnom konaní  jobbikár Szávay zo svojej kancelárie nevyprace, zruší mu ju okázalo pred televíznymi kamerami polícia,“ hovorí Klus.

Strana Smer-SD si z tohto obskúrneho zápasu odnesie vavríny a bude sa honosiť tým, že ochraňuje slovenský národ pred zlými Maďarmi. „Apelujeme na občanov, aby nepodľahli hystérii a aby sa nenechali oklamať lacnými politickými trikmi. Extrémisti na oboch stranách Dunaja vsádzajú práve na strach. Tak nepadajme do mdlôb pred Szávayom, Slovensko nie je protektorát Maďarska, ale hrdá, suverénna krajina. Sústreďme sa na to, že treba vymeniť vládu Smeru-SD, aby sa na Slovensku opäť oplatilo pracovať, podnikať a žiť,“ uzatvára Klus.

- Reklama -