Glváč: Ozbrojené sily Slovenskej republiky potrebujú dobre pripravených a vzdelaných vojenských profesionálov

0
Martin Glváč (Autor: SITA)

„Ozbrojené sily Slovenskej republiky potrebujú dobre pripravených a vzdelaných vojenských profesionálov. Preto som presvedčený, že Akadémia ozbrojených síl bude pod vedením nového rektora stále napredovať a zvyšovať svoj kredit tak doma, ako aj v zahraničí,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

Medzi najdôležitejšie krátkodobé plány nového rektora akadémie Jozefa Putteru patrí najmä dokončenie procesu komplexnej akreditácie a dokončenie stavebných projektov na dobudovanie akadémie zo štrukturálnych fondov EÚ. „K dlhodobým projektom patrí optimalizácia systému prípravy, či už formou akademického vysokoškolského vzdelávania, alebo výcviku v rámci vojenského programu kadeta,“ uviedol v prezidentskom paláci Jozef Puttera.

Nový rektor Akadémie ozbrojených síl vyštudoval Vojenskú vysokú technickú školu a neskôr sa stal docentom v odbore Teoretická elektrotechnika. Od roku 2012 pôsobil Jozef Puttera vo funkcii prorektora pre vzdelávanie Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Jozef Puttera sa zúčastnil riešenia viacerých národných a medzinárodných projektov v oblastiach profesionálneho záujmu. Je spoluautorom troch patentov. Výsledky výskumu a vývoja publikoval na národnej a medzinárodnej úrovni.

- Reklama -