SaS: Premiér Fico o M. Vaďurovi mlčí, hoci sľúbil, že bude hovoriť

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Informácie o klientelizme, nezaslúžených super odmenách, čachroch s pozemkami prichádzajú v čase, keď mnohí občania, napríklad SZČO, hradia nedoplatky zo zdravotného poistenia na základe vyúčtovania odvodov za rok 2014.

„Oprávnene sú pohoršení, lebo zatiaľ čo oni platia nemalé peniaze do verejného zdravotníctva a dostávajú za ne neadekvátne služby, smerácki nominanti z neho bezohľadne zdroje vysávajú,“ uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Zároveň dodávajú, že deje sa to v období veľkej nespokojnosti zdravotníkov s platovými pomermi, ktorá sa rokmi naakumulovala obdobne ako výška dlhu verejných nemocníc či popraskané omietky na ich fasádach.

„O skutočnej povahe a schopnosti vlády Roberta Fica riešiť vážne spoločenské problémy nevypovedajú jeho volebné balíčky, v ktorých peniaze daňových poplatníkov premieňa na politické úplatky, ale stav zdravotníctva. Práve na zdravotníctve je najlepšie vidieť, že vláda Smeru je kombináciou manažérskej neschopnosti a mimoriadnej schopnosti obohacovať sa v rozpore s verejným záujmom,“ píšu liberáli.

Upozorňujú, že predseda vlády občanom Slovenskej republiky minulý týždeň sľúbil, že k nominácii nového šéfa VšZP Miroslava Vaďuru sa vyjadrí na samostatnej tlačovej besede. Viedli ho k tomu medializované informácie, podľa ktorých mal Vaďura ako šéf Univerzitnej nemocnice v Bratislave čachrovať s pozemkami nemocnice na Kramároch.

„Premiér Fico však mlčí. Zrejme čaká, že kauza vyfučí dostratena. Ubezpečujeme ho, že si na jeho prísľub pamätáme a čakáme, či Vaďuru vo funkcii podrží. Otázka šéfa štátnej zdravotnej poisťovne je dnes už najmä otázkou dôvery premiéra k ministrovi zdravotníctva Viliamovi Čislákovi a k celej košickej klike Smeru, ktorá zo zdravotníctva urobila výkladnú skriňu hanby strany Smer-SD,“ hovoria predstavitelia SaS s tým, že odvolanie Vaďuru je to najmenej, čo môže Ficova vláda urobiť pre poistencov VšZP. 

Richard Sulík, predseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Jozef Mihál, podpredseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS

- Reklama -