Poslanci TREBIŠOV NAHLAS podporili zmenu rozpočtu a ihrisko v Milhostove

0
TREBIŠOV NAHLAS (Autor: TREBIŠOV NAHLAS)

Na zasadnutí sa zúčastnilo 12 z 13 poslancov TREBIŠOV NAHLAS a to aj napriek tomu, že o konaní pondelkového zasadnutia rozhodol primátor v piatok popoludní, pozvánky boli poslancom doručené až v sobotu popoludní a mnohí poslanci museli korigovať svoje pracovné povinnosti. Tento neštandardný spôsob zvolávania zasadnutia „na poslednú chvíľu“ vytkli primátorovi viacerí poslanci.

Vedenie mesta bolo v priamom prenose usvedčené z klamstva a zavádzajúcich informácii v tlačových správach na adresu poslancov TREBIŠOV NAHLAS, ktorí vraj zmarili výstavbu multifunkčného ihriska v Milhostove nepodporením uznesenia o rozpočtovej zmene na 5. zasadnutí mestského zastupiteľstva. Žiaden poslanec TREBIŠOV NAHLAS sa pritom nikdy nevyjadril, že spolufinancovanie výstavby ihriska nepodporí. Naopak, už hneď na 5. zasadnutí naši poslanci deklarovali svoju pripravenosť kedykoľvek sa po odstránení nedostatkov k rozpočtovej zmene vrátiť a odhlasovať ju. Problémom neboli len chyby pri príprave projektu, ale najmä nedostatok informácii o tomto projekte. Poslanci neboli informovaní napríklad o presnej lokalizácii ihriska, o jeho veľkosti, vybavenosti a o iných podstatných parametroch. Práve táto skutočnosť – neinformovanie poslancov o zámeroch a projektoch – bola primátorovi a vedeniu mesta viackrát tvrdo vyčítaná.

Na predchádzajúcich zasadnutiach poslanec Marián Kolesár dvakrát predložil návrh na zmenu štatútu mesta. Táto zmena v štatúte by umožnila poslancom rozhodovať o väčších projektoch ešte pred ich zapracovaním do rozpočtu mesta. Hoci bol návrh schválený väčšinou poslancov, primátor ho vetoval. Na 6. zasadnutí Marián Kolesár predložil poslanecký návrh na zmenu štatútu mesta po tretíkrát. Napriek nevôli primátora a počiatočnej neochote poslancov jeho koalície bola zmena štatútu spolu z rozpočtovým opatrením č. 2 schválená všetkými prítomnými poslancami; tým bola jednohlasne podporená aj výstavba multifunkčného ihriska v Milhostove.

Bez poslancov TREBIŠOV NAHLAS by nebolo zasadnutie mestského zastupiteľstva ani uznášaniaschopné a bez našich hlasov by nebolo schválené žiadne uznesenie. Poslanci za hnutie TREBIŠOV NAHLAS vždy podporia projekty, ktoré sú v prospech občanov mesta. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že vytvorenie rezervy v rozpočte mesta na rok 2015 na spolufinancovanie projektov pochádza z našej dielne.

- Reklama -