Minister Kažimír: Svetové mená z oblasti startup-u prídu na Slovensko

0
Minister financií Peter Kažimír (Autor: sita)

Na podujatie TechMatch Slovakia 2015, ktoré pod záštitou Ministerstva financií organizuje Slovak Business Agency (SBA) prídu predstavitelia nadnárodných technologických korporácií a svetoví investori, ktorí sa venujú oblasti startup.

Na konferencii nebudú chýbať ani špičkoví mentori zo Silicon Valley a zástupcovia svetovej akademickej obce, ktorá sa venuje inováciám. Celkovo sa na podujatí zúčastní viac ako 500 hostí. Hlavnou hviezdou bude Guy Kawasaki, ktorý pracoval po boku Steva Jobsa pri vzniku spoločnosti Apple a dnes je jedným z najvyhľadávanejších speakrov na tému inovácií.

„Toto podujatie sme podporili aj preto, že sa snažíme o systematickú podporu slovenského startup ekosystému, ktorý má vzhľadom na veľkosť našej krajiny vo svete veľmi dobré meno. Snažíme sa podporovať startupy, jednak legislatívou, ale napríklad aj podporou takýchto podujatí“, povedal minister financií Peter Kažimír.

Podľa generálneho riaditeľa SBA Branislava Šafárika bolo veľmi náročné pripraviť celú akciu aj vzhľadom na očakávaný počet hostí. „Dostať toľko zvučných mien v jeden týždeň na jedno miesto bolo mimoriadne náročné. Pre slovenskú startup scénu, s ktorou samozrejme pri tomto podujatí spolupracujeme, je to obrovský impulz, úspech a aj ocenenie“, povedal Šafárik a dodal, že benefity, ktoré domáca startup scéna načerpá na TechMatch Slovakia 2015 budú dlhotrvajúce. „S našou startup scénou chce a bude SBA aj po TechMatch naďalej spolupracovať na rôznych programoch“, dodal Šafárik.

TechMatch Slovakia 2015 sa bude konať v týždni od 12. do 16. októbra v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave a jeho slávnostná časť, vrátane prednášky Guya Kawasakiho je naplánovaná do budovy bratislavskej Reduty, kde organizátori očakávajú až 700 hostí.

- Reklama -