Galek (SaS): Ako “utopiť” doktora Holjenčíka?

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Cez umelo nadhodnotené distribučné a prenosové poplatky vo forme skrytej dane z energií napĺňa štátnu kasu, aby z nej mohol potom Fico rozdávať formou korupčných balíčkov pred voľbami. Taktiež ceny plynu pre domácnosti zníži Jozef Holjenčík iba natoľko, aby ešte Ficovi ostal priestor na sporné vratky za plyn. 100 eur tak rodinám zoberie, aby im 15 vrátil. Odvolaním Holjenčíka a nomináciou nezávislého odborníka by sme dosiahli transparentnú a férovú reguláciu čo by sa premietlo v znížených cenách energií pre všetkých.

Na našu výzvu nám z kancelárie prezidenta odpísali za necelé dva týždne. Aké však bolo naše prekvapenie, keď v liste stálo, že odvolať človeka, ktorý porušuje zákon tým, že koná závisle od príkazov vlády, môže urobiť prezident iba na návrh vlády. Pripomína vám to niečo? Možno napovie nasledovný citát:

“Je Orr blázon?”

“Pravdaže je, ” prisvedčil doktor Daneeka.

“Môžete ho preradiť?”

“Pravdaže môžem. Ale najprv ma musí o to požiadať. To je predpis.”

“Tak prečo vás o to nepožiada?”

“Pretože je blázon,” vysvetľoval doktor Daneeka. “Musí byť blázon, keď doteraz neprestal s bojovými letmi, hoci toľkokrát vyviazol len o vlások. Pravdaže, môžem Orra preradiť. Ale najprv musí o to požiadať.”

“To je všetko, čo musí urobiť, aby ho preradili?”

“Všetko. Stačí o to požiadať.”

“A potom ho už preradíte?” spýtal sa Yossarian.

“Nie. To nemôžem urobiť.”

“Chcete povedať, že je v tom nejaký háčik?”

“Pravdaže je v tom háčik,” prisvedčil doktor Daneeka. “Hlava XXII. Každý, kto sa chce vyhnúť bojovému nasadeniu, nie je ozajstný blázon.”

Ako každý zákon, aj ten o regulácií v sieťových odvetviach sa dá vysvetliť rôzne. Ak chceme predísť Hlave XXII, potom odvolávanie a vymenovanie predsedu Úradu na návrh vlády musí byť myslené iba pri jeho uvádzaní do funkcie a skončení funkčného obdobia. Pri porušení zákona má v inom odstavci, kde sa vláda už nespomína, túto právomoc iba prezident. Výzvu na odvolanie predsedu ÚRSO teda v SaS doplníme o toto vysvetlenie a opäť odovzdáme prezidentovi. Lenže čo ak Hlave XXII sa naozaj nedá prejst cez rozum? Kto potom v záujme všetkých spotrebiteľov energií “utopí” doktora Holjenčíka? ?

Ozvať by sa mal každý, koho sa to týka. Ak si myslíte, že platiť za elektrinu a potom ešte raz toľko za distribučné poplatky je prehnané, či milšie je vám ušetriť sto eur, ako pred voľbami od Fica dostať pätnásť, potom napíšte prezidentovi aj vy, je to jednoduché:

https://www.prezident.sk/contact

- Reklama -