SKOK!: Parlamentná debata o DPH ukázala biedu pravice aj ľavice

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

“Namiesto reálnej debaty o tom, že DPH na potraviny je na Slovensku najvyššia spomedzi okolitých krajín, sa parlamentná diskusia zvrhla na vzájomné obviňovanie sa, kto, kedy a o koľko v minulosti zvýšil dane. Namiesto reálneho zníženia DPH na všetky potraviny vládny návrh občania ledva pocítia,” upozornil poslanec strany SKOK!, Martin Chren.

Nespokojný s priebehom rozpravy je aj predseda strany SKOK! a poslanec NR SR, Juraj Miškov.

“Poslanci pravicových strán KDH a MOST, ktorí ešte v júni nepodporili náš návrh zníženia DPH na potraviny, priniesli vlastné, takmer rovnaké riešenie – čo je dôkazom, že im ide len o prázdne sľuby a v činoch zlyhávajú. Poslanci Smeru, ktorí posledné tri roky brutálne zvyšovali dane občanom a firmám, sa dnes pred voľbami tvária, že chcú dane znižovať. Pritom zlacnia chlieb o cent, ale stále ľuďom z druhého vrecka vezmú takmer 60 percent ich platu,” zdôraznil Miškov.

SKOK! už v júni navrhol zákon, ktorým by sa znížila DPH na všetky potraviny, nehlasovali zaň však ani poslanci KDH a MOST-HÍD, ktorí včera predložili vlastné, takmer totožné návrhy.

Priebeh parlamentnej rozpravy je preto podľa strany SKOK! dôkazom, že na Slovensku neexistuje autentická ľavica a pravica.

- Reklama -