SKOK!: Pravicové strany a Smer využívajú nižšiu DPH len na kampaň pred voľbami

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

To je dôkaz, že dnešná snaha Mostu a KDH je falošná a pokrytecká – nejde im skutočne o lacnejšie potraviny, len o divadlo pre voličov.

Ľavica a pravica – Most, KDH a Smer – sú pri téme DPH úplne rovnaké, nižšiu DPH na potraviny zneužívajú len ako tému pred voľbami a z ich predvolebných sľubov a tančekov sa Slováci nikdy nenajedia.

„Návrh znížiť DPH na všetky potraviny, ktorý presadzuje SKOK!, nie je na rozdiel od návrhov KDH a Mostu-Híd novinkou, ani populizmom. Za zníženie DPH na všetky potraviny, nie len na tie základné, bojujeme už dlho. Na rozdiel od ostatných politikov sme predložili aj návrh na krytie výpadku v rozpočte, aby sa nezvýšil štátny dlh,“ zdôrazňuje poslanec NR SR a predseda strany SKOK! Juraj Miškov.

Zníženie DPH na všetky potraviny je podľa strany SKOK! jednoducho správne riešenie – ani ľavicové, ani pravicové. „Uťahovanie opaskov nemôže byť nekonečný príbeh a slovenskí občania musia po rokoch dostať aj niečo naspäť,“ dodal poslanec NR SR za SKOK! Juraj Miškov.

SKOK! dnes zároveň opätovne predkladá v NR SR aj pozmeňujúci návrh zvýšenia hranice obratu, z ktorého firmy platia DPH, až na 500 000 eur. „Táto suma je maximálnou povolenou hranicou, ktorú dovoľuje Európska únia. Pýtam sa, prečo to nevyužiť v prospech malých podnikateľov?“ podčiarkol poslanec NR SR za SKOK! Martin Chren. Vláda by preto podľa neho mala využiť maximálny strop, ktorý dovoľujú európske právne predpisy.

- Reklama -