Andrej Danko a Anton Hrnko privítali spisovateľov v centrále SNS

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

V sídle SNS privítal predstaviteľov najstaršej slovenskej spisovateľskej obce predseda SNS Andrej Danko. V svojom príhovore k členom predstavenstva zdôraznil veľký význam slovenských spisovateľov pri všeobecnom skultúrňovaní slovenskej spoločnosti a podotkol, že v súčasných podmienkach akákoľvek tvorba a zvlášť tvorba slovenského spisovateľa nedostáva také ocenenie, aké by si zaslúžila.

SNS je podľa jeho slov pripravená podporovať aktivity slovenských spisovateľov, ale najmä hodnotnú a hodnotovú tvorbu, ktorá by pretrvala viacero generácii a bola príspevkom do kultúrnej pokladnice Slovenska. Hovoril aj o konkrétnych formách podpory v podobe napr. sponzorovania tvorby mladých literárnych talentov, ich vyhľadávaní formou rôznych literárnych súťaží a podobne. Tiež zdôraznil, že chápe zápas Spolku o jeho budovu a SNS spisovateľov v tomto zápase podporuje.

Na záver vyjadril vôľu poskytovať priestory SNS na zasadnutie orgánov SSS, ak o to prejavia záujem. Predseda SSS Miroslav Bielik poďakoval predsedovi SNS za možnosť rokovať v priestoroch SNS, informoval ho o niektorých zámeroch v najbližšom období a poďakoval za podporu.

- Reklama -