Solymos (Most-Híd): Zákon na podporu menej rozvinutých regiónov tu mal byť už dávno

0
László Sólymos, podpredseda strany Most-Híd (Autor: SITA)

Návrh vládneho zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov, ktorý je predmetom dnešného rokovania parlamentu, je podľa László Solymosa krok správnym smerom, avšak prichádza neskoro. „Vláda počas svojich takmer ôsmich rokov vládnutia s krátkou prestávkou zhoršila podmienky pre život v týchto regiónoch. Hlavným dôvodom bolo neustále zhoršovanie podnikateľského prostredia, čím vláda sťažila tvorbu nových pracovných miest,“ vyhlásil László Solymos. Väčšia záťaž pre podnikateľov a živnostníkov cez zvýšene odvody, či poplatky podľa neho ohrozila aj existujúce pracovné miesta.

Vláda zároveň počas svojho pôsobenia nezlepšila chýbajúcu infraštruktúru. „Rýchlostné cesty sú stále v nedohľadne, pričom vieme, že je to jedna z hlavných príčin nedostatočného ekonomického rozvoja týchto regiónov,“ zdôvodnil kritiku vlády Solymos. Pre stranu Most-Híd je podľa Solymosa znižovanie regionálnych rozdielov jednou z hlavných priorít ich programu Občianska vízia. „Vláda mala tri roky na to, aby niečo spravila pre ľudí žijúcich v chudobných oblastiach ako je Gemer, či Zemplín. Neurobila však žiadne rozumné a systémové zmeny, ktoré by dokázali zlepšiť ich životnú úroveň,“ uviedol László Solymos.

Predložený zákon je podľa neho len slabou náplasťou na zlyhanie vlády v tejto oblasti a typickým predvolebným ťahom strany Smer. „Keďže tieto regióny potrebujú okamžitú pomoc, strana Most-Híd tento návrh podporí. Škoda, že Smer si na týchto ľudí spomenul až teraz, päť mesiacov pred voľbami,“ dodal na záver Solymos.

- Reklama -