Minister Lajčák: S diplomatmi v Trenčianskom samosprávnom kraji

0
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (Autor: sita)

Podujatie pripravilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín-región. „Je pre nás dôležité, aby diplomati, ktorí sú akreditovaní pre Slovensko, spoznávali našu krajinu, preto každý rok organizujeme takúto dvojdňovú cestu do vybraných krajov Slovenska,” uviedol podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Cieľom zájazdu, na ktorom sa okrem diplomatov zúčastnili aj vedúci pracovníci rezortu, je bližšie spoznávať našu krajinu, ale aj zlepšiť kontakt s miestnymi samosprávami. Podpredseda vlády SR M. Lajčák pritom osobitne ocenil spoluprácu s Trenčianskym samosprávnym krajom pri organizovaní celého podujatia.

Diplomati mali možnosť spoznať rodný dom Milana Rastislava Štefánika, tradičné ľudové zvyky a remeslá na Myjave. Nahliadli do unikátneho kúpeľného domu Hammam a zrekonštruovaného kúpaliska Zelená Žaba v Trenčianskych Tepliciach. Ocenili návštevu Trenčianskeho hradu či výrobné priestory sklární Rona v Lednických Rovniach. Poznávací zájazd bol oficiálne ukončený po prehliadke Bojnického zámku za účasti predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku.

V uplynulých rokoch mali diplomati možnosť navštíviť Nitriansky, Žilinský a Košický kraj.

- Reklama -