SaS: Po nadchádzajúcich voľbách budeme v parlamente naďalej obhajovať záujmy Slovenska

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus, uskutočnenom v auguste tohto roku, totiž SaS získala 5,6% a v národnom parlamente by jej farby hájilo 9 poslancov.

„Od mája tohto roku zaznamenávame rast preferencií. Je preto úplne jasné, že SaS by bola v parlamente. Tvrdíme, že je za tým kus dobre odvedenej roboty, konzistentné postoje a reálne riešenia, ktoré skutočne pomôžu ľuďom a Slovensku,“ hovorí predseda SaS Richard Sulík.

Šéf liberálov pripomína, že SaS je strana, ktorá nemá za sebou žiadnych oligarchov, nemá žiadne korupčné kauzy, je najpravdovravnejšou stranou a jej program je dlhodobo vyhodnocovaný ako najlepší. „Veríme, že rovnako pozitívne bude vyhodnotený aj náš nový reformný ekonomický program Agenda 2020, ktorý obsahuje 6 krokov, aby sa doma oplatilo žiť, pracovať a podnikať,“ konštatuje Sulík.

Agentúra Focus, ktorá patrí od svojho vzniku v roku 1991 medzi popredné slovenské výskumné spoločnosti, potvrdzuje rastúci trend preferencií SaS. V máji dosahovali 5 percent, v júni 4,6 percenta, na prelome júla a augusta 5,1 percenta a v auguste 5,6 percenta. Svoje prieskumy verejnej mienky robí formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorí viac ako 1000 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentom je kladená otázka: “Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany… Ktorej strane by ste dali svoj hlas?“

- Reklama -