SKOK!: Politici, ktorí boli na Pochode za život, by mali otvorene priznať, či sú za zákaz interrupcií

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

Cieľom Pochodu za život je presadenie plošného zákazu interrupcií.Politici, ktorí sa tohto pochodu proti právam žien zúčastnili, by mali otvorene priznať, či sú za plošný zákaz interrupcií a či by za takýto návrh v parlamente hlasovali.

„Každý politik, ktorý sa tohto pochodu zúčastnil, sa tým k plošnému zákazu interrupcií hlási. Pýtame sa politikov, ktorí sa tam dnes pretŕčali, alebo pochod podporili – sú vám ukradnuté práva našich žien?“hovorí predseda strany SKOK!, Juraj Miškov.

Podľa Miškova nie je ani jeden politik, ktorý by interrupcie podporoval, či dokonca ich chcel viac. Plošný zákaz interrupcií by ale priniesol viac problémov, bolesti a utrpenia. Treba si vážiť práva žien a všetkých ľudí, ktorí na Slovensku žijú. Počet umelých prerušení tehotenstva pritom na Slovensku prirodzene klesá. Netreba meniť systém, ktorý funguje.

SKOK! upozorňuje, že účasť politikov na Pochode za život, ale aj postoj strán k iným témam – napríklad k februárovému referendu či k odluke cirkví od štátu – ukazuje, že slobody sú na Slovensku ohrozené. Až 8 z 10 politikov v slovenskom parlamente zastupuje buď stranu Smer, alebo hodnotové klony KDH. Na Slovensku dnes neexistuje parlamentná strana, ani ľavicová, ani pravicová, ktorá by slobody a práva všetkých ľudí dokázala účinne obhajovať. 

- Reklama -