Vyhlásenie Rady KDH k ochrane života

0
KDH (Autor: KDH)

Pri príležitosti konania druhého Národného pochodu za život Rada KDH vyhlasuje, že najzákladnejším ľudským právom je právo na život. Bez neho všetky ostatné práva strácajú zmysel. Preto si právo každej ľudskej osoby na dôstojný život zaslúži rešpekt a ochranu zo strany spoločnosti a štátu.

Každá ľudská bytosť je “jedným z nás”.  Život vzniká počatím a je obdarený neodňateľnými a nescudziteľnými právami. Kresťanskí demokrati vyjadrujú podporu každému počatému dieťaťu, lebo je najzraniteľnejšou bytosťou. Všetky deti si zaslúžia ochranu a bezpečie.  Sú nádejou našich rodín, národa a celej spoločnosti. V nich je ukrytý potenciál a perspektíva Slovenska.  Preto budeme hľadať formy účinnej pomoci tehotným ženám a rodinám, ktoré sú v núdzi.

rada

KDH je dnes jedinou relevantnou politickou silou v slovenskom parlamente s principiálnym programom ochrany a podpory života od počatia po prirodzenú smrť. Naše presvedčenie vyjadruje solidárna výzva “Ži a pomáhaj žiť!” Záleží nám na kultúre života a na podpore rodiny, manželstva a detí. Obhajujeme túto hodnotovú líniu už 25 rokov a budeme aj naďalej.

Rada KDH víta, že sa podarilo naplniť jednu z hlavných požiadaviek účastníkov  Národného pochodu za život v Košiciach – prijatie ústavnej ochrany manželstva. Rada KDH vyslovuje úprimné poďakovanie všetkým 102 poslancom NR SR, ktorí za túto pozitívnu ústavnú zmenu 4. júna 2014 zahlasovali.

S vedomím zodpovednosti za zdravý vývoj Slovenska KDH tak naplnilo svoju dôležitú programovú prioritu. Na tomto základe budeme aj naďalej presadzovať  prorodinné opatrenia, ako sú ochrana najlepšieho záujmu detí, prorodinná doložka v legislatívnom procese, podpora rodinného podnikania,  viacgeneračnej solidarity,  rozvoj zamestnanosti a sociálnych služieb pre rodiny s deťmi. Ďakujeme občanom za podporu tohoto programu.

Rada KDH podporuje ciele druhého Národného pochodu za život v Bratislave. Na živote, na deťoch, na rodine nám záleží! Lebo nám záleží na budúcnosti Slovenska a Európy. K spolupráci na takejto programovej línii v spoločenskom a politickom vývoji pozývame všetkých ľudí dobrej vôle.

- Reklama -