Miškov (SKOK!): Po pochode za život príde snaha o plošný zákaz interrupcií

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

“V slovenskej politike dominuje Smer-SD a klony KDH. Až osem z desiatich poslancov parlamentu je buď zo Smeru-SD, KDH, alebo sú hodnotovými klonmi KDH,” povedal predseda SKOK!u Juraj Miškov.On sám rešpektuje právo každého na vyjadrenie názoru a právo pochodovať, ale podľa jeho slov je potrebné to pomenovať priamo. “Nejde o pochod za život, ale o obmedzenie práv žien, o zákaz interrupcií. Podporia to politici KDH, Siete, OĽaNO, NOVA a zrejme aj Smeru-SD. Opäť tak máme na stole zákaz interrupcií,” myslí si Miškov.

Takýto krok by nič neriešil. “Skúsenosti z iných krajín hovoria, že situácia sa podstatne zhoršila, lebo prichádza k nelegálnym potratom a k tzv. potratovej turistike. Nerozumiem preto tejto iniciatíve, lebo počet potratov na Slovensku klesol od roku 1996 do roku 2013 o polovicu a stále klesá,” zdôraznil Miškov.

Poslanec NR SR a predseda Programovej rady SKOK! Martin Chren tvrdí, že aktuálne neexistuje parlamentná politická strana, ktorá by účinne bránila týmto tendenciám obmedzovania slobody a práv žien. “Dominujú tu politici, ktorých predstava je, že Slovensko má byť obohnané ostnatým drôtom, a že občania Slovenska nemôžu robiť nič, čo im predtým vláda nepovolí. Toto musíme zmeniť. Aj preto sme podali návrh uhrádzať antikoncepciu zo zdravotného poistenia,” vysvetlil.

Poslanec a člen Výkonnej rady SKOK! Daniel Krajcer je presvedčený, že vládna strana Smer-SD si dnes strhla masku, keď jej predseda a premiér Robert Fico oznámil, že nepodporí odluku cirkví od štátu. “My sme na program schôdze predložili návrh na odluku cirkví. Práve to je o zvyšovaní slobody jednotlivca a samotných cirkví. Sme zvedaví, ako sa vyfarbia aj ďalší politici aj z klonov KDH, lebo pri tejto téme je v NR SR obrovské pokrytectvo. Na jednej strane politici Smeru-SD a klonov KDH hovoria, že odluku podporujú, keď príde konkrétny návrh, tak cúvnu,” dodal.

- Reklama -