Miškov (SKOK!): Predstava, že stačí odmietnuť kvóty a budeme zachránení predmigrantmi, je minulosť

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

Krátkozraká politika Róberta Fica aj väčšiny pravice sa dnes vypomstila. Namiesto prijatia niekoľko stoviek žiadateľov o azyl nám hrozí prílev desiatok tisíc nekontrolovaných migrantov.

„Silné reči a predstava, že stačí v Bruseli odmietnuť kvóty a Slovensko tak bude zachránené pred dôsledkami migračnej krízy, sú minulosťou. Keď migranti nebudú môcť ísť cez Rakúsko do Nemecka, pôjdu  cez Slovensko, a bude to pre nás oveľa horšie. Róbert Fico, aj väčšina pravicových politikov, klamali ľuďom kvôli vlastnej popularite – a tu je výsledok,“ povedal Miškov.

Robert Fico a ďalší politici, ktorí zlyhali, by podľa Miškova mali teraz okamžite sadnúť do lietadla a ísť rokovať do Berlína a Bruselu, namiesto prázdnych rečí na Slovensku, ktoré našej krajine robia hanbu a v konečnom dôsledku nám ubližujú.

„Fico, aj väčšina pravicových politikov, musia prestať klamať ľuďom. Doteraz boli zbabelí a predstierali, že sa dá zariadiť, aby Slovensko nemuselo prijať žiadnych žiadateľov o azyl. Faktom je, že žiadne riešenie tejto celoeurópskej krízy nebude bez nákladov pre Slovensko. Európa bez Nemecka migračnej kríze čeliť nedokáže, a Nemecko práve dalo všetkým jasne najavo, že ide o celoeurópsky problém, ktorého náklady nebude znášať samo,“ povedal Miškov.

Ani rozpad EÚ, ani rozpad Schengenu nie je podľa Miškova pre Slovensko alternatívou – utečenci by stále aj tak prichádzali, akurát my by sme na to znova sami doplatili ešte viac.

„Utečenecká kríza tu je, bez ohľadu na to, čo si o nej myslíme. Neexistuje spôsob, ako hermeticky ochrániť hranice EÚ pred návalom státisícov ľudí. Kto tvrdí, že sa to dá, vedome klame. Jediné možné je spoločné európske riešenie, nie jednostranné kroky,“ zdôraznil Miškov.

- Reklama -