Ľudová strana Naše Slovensko na stretnutí s Alianciou za mier a slobodu v Poľsku

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Hostiteľom bolo vydavateľstvo poľského mesačníka Opcja Na Prawo. ĽS Naše Slovensko zastupoval jej podpredseda Mgr. Rastislav Schlosár.

APF bolo zastúpené jej predsedom Robertom Fiorem (poslanec Európskeho parlamentu v rokoch 2008-2009 a predseda strany Forza Nuova, Taliansko) a generálnym tajomníkom Jensom Pühsem (Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD, Nemecko). Stretnutia sa ďalej zúčastnili aj Udo Voigt (poslanec Európskeho parlamentu od roku 2014 a bývalý predseda strany NPD, Nemecko), Nick Griffin (poslanec Európskeho parlamentu v rokoch 2009-2014 a bývalý predseda strany British National Party, Veľká Británia), Józef Bialek (majiteľ poľského vydavateľstva Wektory, vydávajúceho mesačník Opcja Na Prawo, Poľsko), Normunds Grostinš (predseda strany Ricibas partija a asistent poslanca parlamentu, Lotyšsko) a Jurij Ljubomirskij (zástupca strany Rodina, Rusko).

Predmetom stretnutia bolo najmä rokovanie o možnej spolupráci pri vydávaní spoločného periodika, zameraného na ochranu európskych národov, ich národnej suverenity a európskej kresťanskej civilizácie pred hrozbami zo strany imigrantov a medzinárodnej globalizácie.

Na stretnutí podpredseda strany Rastislav Schlosár odovzdal generálnemu tajomníkovi Aliancie za mier a slobodu Jensovi Pühsemu oficiálnu prihlášku Ľudovej strany Naše Slovensko do tejto európskej politickej strany.

- Reklama -