Vyhlásenie Úradu splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia

0
Pohľad na rokovanie vlády SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

Úrad splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre národnostné menšiny si so všetkou dôstojnosťou a pietou spomína na tých, ktorí boli ponížení, okradnutí o ľudskú dôstojnosť a napokon aj o samotnú existenciu. Vzdanie holdu obetiam holokaustu je zároveň záväzkom,zintenzívniť zápas proti všetkým prejavom rasizmu, neznášanlivosti, xenofóbie a akejkoľvek formy útlaku a diskriminácie. V tejto súvislosti sa Úrad otvorene stavia proti prejavom antisemitizmu, pokusom o bagatelizáciu či otvorenú dezinterpretáciu tejto historickej tragédie, a zároveň odmieta ľahostajnosť a nevšímavosť voči všetkým prejavom  neznášanlivosti a intolerancie.

Pri príležitosti tohto pamätného dňa sa Alena Kotvanová, riaditeľka kancelárie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre národnostné menšiny dnes, v stredu 9. septembra 2015  o 15.30 h zúčastní na pietnej spomienke a kladení vencov pri Pamätníku obetiam holokaustu na Rybnom námestí v Bratislave.

- Reklama -