Frešo (SDKÚ-DS): SNP je najhrdinskejším činom nášho národa

0
Pavol Frešo (Autor: SITA)

„V našich dejinách sme mali mnoho hrdinov, ktorí sa dokázali postaviť proti utláčateľom a tyranom. Slovenské národné povstanie však bolo najhrdinskejším činom, na ktorom má zásluhu celý národ. Pred 71 rokmi dokázal, aká veľká a hlboká je jeho túžba po slobode, demokracii, spravodlivosti a úcte ku každému človeku bez ohľadu na jeho národnosť, farbu pleti či vierovyznanie. Vďaka SNP a jeho účastníkom dnes môžeme žiť slobodne,“ povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Slovenské národné povstanie je dôkazom toho, že aj malý národ má v sebe odvahu vzoprieť sa silnejšiemu a väčšiemu nepriateľovi. Dnes poznáme vedúce osobnosti SNP, vieme ich pomenovať a zaznamenané sú aj ich úlohy počas odporu. No naša úcta patrí všetkým, ktorí bojovali v povstaleckej armáde a ich mená poznajú len najbližší. Každý jeden účastník SNP prispel k tomu, že naša vlasť po 2. svetovej vojne stála na strane víťazov. SDKÚ-DS považuje Slovenské národné povstanie za najhrdinskejší čin nášho národa.

“Priamych účastníkov je na oslavách SNP stále menej a menej. Cítime úctu a vďaku za obeť, ktorú priniesli, aby sme my mohli žiť v slobodnom priestore,” uviedol predseda Sekcie spravodlivosti a bezpečnosti SDKÚ-DS Ján Keselý.

Odvaha účastníkov SNP je odkazom pre ďalšie generácie. Túžba po slobodnom a spravodlivom svete je vlastná každému človeku. Slovenské národné povstanie je dôkazom, že túžba po živote v slobodnom a spravodlivom svete je vlastná aj nášmu, ale aj všetkým národom, ktorých príslušníci sa do odporu zapojili.

- Reklama -