Procházka (SIEť): Investícia pri Nitre je príliš dôležitá, aby sa s ňou hazardovalo

0
Radoslav Procházka, predseda strany Sieť (Autor: SITA)

“Investícia zahraničnej automobilky je príliš dôležitá na to, aby sa s ňou hazardovalo „šmejďáckym“ výkupom pozemkov”, vyhlásil dnes predseda Siete Radoslav Procházka.

„Našim cieľom je, aby sa investícia v Nitre čím skôr rozbehla. Je teraz na vláde, aby povedala, čo je schopná a ochotná urobiť, aby zabezpečila spravodlivosť pre desiatky starších ľudí z okolia Nitry”, povedal líder Siete. Reagoval tak na informácie, že niekoľko špekulantov vykupovalo pozemky pod budúcou automobilkou niekoľko týždňov pred oficiálnym zverejnením, že zahraničný investor postaví svoju fabriku pri Nitre.

Prevažne starším ľuďom ponúkali títo špekulanti cenu niekoľko desiatok centov za meter štvorcový, pričom dnes ich štát odkupuje za 15 eur. Podľa informácií Procházku je obetí približne 70 a čistý zisk špekulantov je okolo 2 milióny eur. „S veľkou pravdepodobnosťou ten šmejďácky odkup organizoval niekto blízky príprave a organizácii štátneho odkupu pozemkov, pretože disponovali rovnakým zoznamom, z akého vychádza dnes štátna firma pri oficiálnom vykupovaní“, uviedol.

Cieľom Siete podľa jej šéfa je, aby sa investícia v Nitre rozbehla čo najskôr. „Chceme veriť, že to vláda zvládne a akokoľvek tomu budeme môcť my pomôcť, tak sme pripravení“, dodal Procházka.

Takéto veci sa tu podľa Procházku dejú zas a znova. „Keď sa kupovali pozemky pre automobilku KIA alebo keď sa menila mena z koruny na euro, tak o tom kurze niekto vedel dopredu a zarobil na tom stámilióny. Je to potvrdenie toho, že tá stará politická generácia už nevie urobiť pre ľudí nič bez toho, aby sa na tom niekto z pozadia nenapakoval. Treba ju vystriedať“, uzavrel Procházka.

- Reklama -