SIEŤ vyzbierala už 42 tisíc podpisov za hmotnú zodpovednosť politikov

0
Logo strany #Sieť (Autor: #Sieť)

Zber podpisov začali predstavitelia Siete 1. júla na Námestí Slobody, pred Úradom vlády.

“Nosným motívom nášho úsilia vo verejnom priestore je zaviesť konečne osobnú zodpovednosť politikov za vlastný výkon. Som veľmi rád, že sa nám aj napriek horúcemu letu podarilo získať podporu toľkých ľudí,” vyhlásil predseda Siete Radoslav Procházka. Do 1. septembra, kedy sa koná druhý snem Siete, chce mať vyzbieraných 50 tisíc podpisov, čo je polovica podpisov potrebná na to, aby sa týmito otázkami zaoberal parlament.

“Stará politika tieto naše návrhy už niekoľkokrát odmietla, ale som presvedčený, že ak ich do parlamentu prinesieme so širokou podporou verejnosti, parlament ich bude musieť pod tlakom schváliť, podobne ako to bolo pri zrušení poslaneckej imunity,” uviedol líder Siete. Procházka predpokladá, že potrebných 100 tisíc podpisov sa podarí vyzbierať ešte do konca roka a hmotná zodpovednosť politikov a vylúčenie schránkových firiem by mohlo byť realitou po blížiacich sa parlamentných voľbách.

“My totiž budeme sedieť iba za takým stolom, kde bude na tomto zhoda. Ak pre hmotnú zodpovednosť politikov a pre náš plán pre regióny a pracujúcich rodičov dostaneme od občanov Slovenska dostatočne silnú podporu, už na budúci rok sa začne úplne nová etapa vo vzťahu medzi štátom a ľuďmi, ktorým má slúžiť,” uzavrel Procházka.

Budeme radi, ak petíciu podporíte aj Vy. Stiahnite si petíciu a podpíšte ju Vy a Vaši známi.

- Reklama -