Minister obrany Martin Glváč sa zúčastnil turistického pochodu Náučným partizánskym chodníkom Skýcov – Zlatno

0
Martin Glváč (Autor: SITA)

Po kladení vencov pri pamätníku SNP v Skýcove spoločne s ministrom obrany následne účastníci absolvovali 12 kilometrov dlhú náučnú trasu.

„Dnes plním sľub, ktorý som dal pred tromi rokmi občanom Skýcova a Zlatna a spoločne s nimi som prešiel celú trasu, ktorú vydláždili pred 71 rokmi partizáni,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

Spomienková slávnosť vyvrcholila kladením vencov pri pamätníku SNP v obci Zlatno, kde sa k účastníkom pripojil aj predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Za účasti oboch hostí bola na obecnom úrade odhalená pamätná tabuľa venovaná jedenástim obyvateľom Zlatna, ktorí tragicky zahynuli počas druhej svetovej vojny.

Minister obrany odovzdal medailu aj desaťročnému Dávidovi, ktorý do cieľa dorazil ako prvý a zároveň tento pochod absolvoval už desiatykrát. Nezabudol ani na Jána Husáka, priameho účastníka Slovenského národného povstania a zakladateľa tohto turistického pochodu. „Vážim si každú možnosť priblížiť našim mladým Slovenské národné povstanie,“ uviedol Martin Glváč.

- Reklama -