Blanár (SMER-SD): Vďaka dotáciu môžeme ďalej rozvíjať kvalitu našich škôl

0
Predseda Žilinskej VÚC Juraj Blanár (Autor: zask.sk)

Vďaka podpore Úradu vlády, Ministerstva financiía Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky získa šesť stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja finančné prostriedky vo výške 184-tisíc eur. „Schválenie dotácií je pre nás výborná správa, vďaka týmto financiám môžeme ďalej rozvíjať kvalitu našich škôl. Úrad vlády poskytne trom školám 79-tisíc eur, ministerstvo financií 20-tisíc eur a ministerstvo školstva schválilo dvom školám 85-tisíc eur, čo je investícia, ktorú pocítia ako žiaci, tak i učitelia,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Z dotácie Úradu vlády SR poputujú finančné prostriedky pre školy v regiónoch Turiec, Horné Považie a Orava. Gymnázium J. Lettricha v Martine získa 33-tisíc eur na výstavbu atletickej dráhy. V areáli tak pribudne 200 metrov tartanového atletického oválu so štvordráhovou cieľovou rovinkou. Nové športovisko vybuduje i Stredná priemyselná škola stavebná v Žiline, ktorej úrad vlády schválil 40-tisíc eur pre výstavbu moderného multifunkčného ihriska. „Areál budú môcť využívať nielen študenti a zamestnanci, ale aj široká športová verejnosť. Podpora tohto projektu je dôležitá, keďže ide o investíciu, ktorá prinesie úžitok celému mestu,“ dodal J. Blanár. Strednú odbornú školu technickú v Námestove rovnako čaká finančná podpora, a to vo výške 6-tisíc eur, ktoré škola využije na rekonštrukciu podláh.

Pre skvalitnenie CNC výcviku využije Stredná odborná škola polytechnická v Ružomberku investíciu 20-tisíc eur z Ministerstva financií SR na nákup kompaktného frézovacieho stroja. „Taktiež vďaka dotácii 40-tisíc eur Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky môže Stredná odborná škola elektrotechnická v Liptovskom Hrádku zrealizovať výmenu okien, čím zároveň zlepší tepelné vlastnosti budovy. Na rekonštrukciu podlahy v telocvični Gymnázia V. P. Tótha v Martine vyčlenilo ministerstvo ďalších 45-tisíc,“ uviedla riaditeľka odboru školstva ŽSK Dana Mažgútová. Dodala tiež, že momentálne pokračuje proces prípravy projektov schválených investícií.

- Reklama -