Premiér Fico: Vláda bude u energií chrániť a posilňovať regulačný rámec

0
Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

“Rovnako budeme chrániť regulačný rámec, ktorý sme zakotvili do príslušnej legislatívy. Pokiaľ sa nám podarí byť súčasťou novej vlády po marcových voľbách 2016, tento regulačný rámec budeme naďalej chrániť,” uviedol dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po stretnutí s predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefom Holjenčíkom.

“Sme presvedčení, že regulácia má neuveriteľne dôležitý význam pri udržiavaní jasných a dobrých cien plynu a elektriny pre domácnosti. Vždy, keď sme prišli do vlády, tak ceny (energií) išli dolu alebo boli stabilné. Len čo prišla k vláde pravica, vždy išli ceny (energií) hore,” zdôraznil.

“V žiadnom prípade nebudeme robiť útoky na Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Je to nezávislý inštitút, ktorý vznikol v súlade s právom EÚ. Má právo na svoju existenciu, budeme jeho rozhodnutia rešpektovať. Naopak, chceme ešte pomáhať posilňovať tento regulačný rámec tým, že dáme do rozpočtu ÚRSO finančné prostriedky, o ktoré úrad požiadal, aby mohol reálne objektívne oceniť majetok distribučných spoločností, aby si tie nezarátavali do nákladov rôzne fiktívne položky,” dodal na margo posilnenia regulácie premiér.

- Reklama -