Nicholsonová (SaS): Teplo nerobí Ficovi dobre

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Je to ešte chlieb pre tých, ktorí sú odkázaní na štát? Alebo už hra, v ktorej boľševik berie tým, ktorí vytvárajú hodnoty a prerozdeľuje to medzi tých, ktorí uverili v sociálny štát?

Vskutku hlúpa hra. Nielen hlúpa, ale aj protiústavná. Po prvé, Ficove opatrenia podporujú nerovnaké zaobchádzanie – napríklad vratky za plyn diskriminujú tú časť občanov, ktorí nekúria plynom, ale elektrinou alebo pevným palivom.  /Rovnako vlaky zadarmo diskriminujú tých, ktorí podnikajú s autobusovou dopravou alebo tých, ktorí nevyužívajú vlaky, ale autobusy/.

Sociálne balíčky odporujú článku 55 Ústavy, ktorý hovorí, že hospodárstvo SR sa zakladá na princípoch sociálne a ekologicky orientovanej trhovej ekonomiky, a že SR chráni a podporuje hospodársku súťaž.  Sú v rozpore so základmi sociálne orientovanej trhovej ekonomiky a nie sú ničím iným, ako predvolebnou korupciou.

Tým, že Fico narába so štátnymi peniazmi ako s vlastnými a zneužíva ich na zaplatenie vlastnej kampane zároveň porušuje článok 29 Ústavy, ktorý hovorí, že politické strany sú oddelené od štátu a článok 31, ktorý hovorí o ochrane slobodnej súťaže politických strán v demokratickej spoločnosti.

Strana SaS chce dať práve pre vyššie spomenuté dôvody Ficove sociálne balíčky na Ústavný súd.  Ostatné opozičné strany podľahli populistickému predvolebnému šialenstvu natoľko, že už nečítajú v médiách články, ale len diskusie pod článkami, aby potom hovorili to, čo chce volič počuť. A volič predsa chce vratky z plynu, nie? A tak niektoré opozičné strany nie sú schopné nahlas povedať, že Ficove balíčky sú šialenstvom, ktoré musí byť zastavené a zrušené. Je fajn, že to povedala SaS-ka.

Tá miliarda z rozpočtu, ktorú Fico minie na túto svoju etudu, by stačila na zníženie dane z príjmov na 15%. A nižšia rovná daň by podporila všetkých občanov rovnako.

Neviem, či sa o tom dočítate v článkoch alebo v komentároch. To teplo nerobí dobre ani väčšine komentátorov, ktorí nakladajú všetkým a riadne, ako keby sa opozícia nedopustila občas aj niečoho rozumného. Jasné, že sme ťarbaví a nemáme lídrov, ale prichádzame aj s konkrétnymi riešeniami – napríklad naša Agenda 2020 alebo ekonomické reformy iných pravicových strán. Keď bude volič pred voľbami neustále masírovaný tým, akí mantáci sú v opozícii, boľševik po voľbách rozloží Slovensko sociálnymi balíčkami ako Rubikovu kocku.

A ak si niekto myslí, že nás spasia novostrany s raketovým štartom, z vlastnej skúsenosti hovorím, že aj tie sa krátko po voľbách voličovi ošúchajú ako toaletný papier. A potom nám zostane už len ten Godot, fakt.

- Reklama -