Figeľ (KDH): Referendum pomohlo posunúť rodinu do centra spoločenskej diskusie a záujmu

0
Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

KDH ďakuje všetkým, ktorí v referende o rodine prišli a vyjadrili svoj názor na dôležité otázky. Nastavenie kampane vo viacerých médiách však odradilo mnohých občanov od účasti.

Pre KDH sa úsilie o lepšie prorodinné prostredie referendom ani nezačalo, ani nekončí. Rodina, práca a spravodlivosť sú základnými programovými prioritami kresťanskej demokracie. Aj preto sme v minulom roku ústavne ukotvili definíciu, ochranu a podporu manželstva a v januári sme presadili rezolúciu na podporu rodiny na európskej pôde. V parlamente presadzujeme, aby rodinné hľadisko sa stalo jedným z kritérií pri prijímaní novej legislatívy.

KDH bude v tomto úsilí pokračovať aj naďalej, zvlášť konkrétnymi riešeniami v oblasti zamestnanosti, podnikania, bývania a starostlivosti o deti a starších.

Referendum pomohlo posunúť rodinu do centra spoločenskej diskusie a záujmu. A to je pozícia, ktorá hodnote rodiny jednoznačne náleží. Konštruktívna diskusia a zodpovedné postoje pre to, čo Slovensko v oblasti rodinnej politiky potrebuje, je pozvaním k politike formovanej na báze hodnôt a programu. K takejto spolupráci sa KDH kontinuálne hlási a pozýva k nej každého, komu na rodine skutočne záleží.

Ján Figeľ, predseda KDH

- Reklama -