Procházka (SIEť): Ani euro schránkovým firmám, ani kvapka vody exekútorom

0
Radoslav Procházka, predseda strany Sieť (Autor: SITA)

Podpredseda Siete Miroslav Beblavý podal v Národnej rade SR návrh novely Exekučného poriadku, ktorý má zabrániť exekúcii podielu samospráv vo vodárenských spoločnostiach. Sieť tak reaguje na hrozbu privatizácie akcionárskeho podielu mesta Martin v Turčianskej vodárenskej spoločnosti, ktorú nastolila exekúcia mesta kvôli spornej pohľadávke za 8,4 milióna eur.

„Sieť plní svoj sľub, že spraví všetko pre ochranu vody ako strategickej suroviny. V otvorenom liste požiadalo predsedu vlády vyše 18-tisíc Turčanov a 60 starostov naprieč politickým spektrom, aby sa turčianska voda nedostala do rúk privatizérom a exekútorom. Premiér im na dvakrát v priamom prenose pomoc odmietol. SIEŤ má však postoj jasný – ani euro schránkovým firmám, ani kvapka vody exekútorom,“ povedal predseda Siete Radoslav Procházka.

„Nechceme už od predsedu vlády vôbec nič. Ukázal, že žiadosť 18-tisíc ľudí mu nestojí za pozornosť. Osud turčianskej vody má teraz v rukách 83 poslancov Smeru. Môžu potvrdiť, že to s ochranou vody ako strategickej suroviny a odmietaním privatizácie prirodzených monopolov myslia vážne,“ doplnil prvý podpredseda Siete a martinský primátor Andrej Hrnčiar.

Podpredseda Siete Miroslav Beblavý očakáva, že poslanci Národnej rady podporia tento zákon bez ohľadu na svoju politickú príslušnosť. “Očakávam, že poslanci podporia tento zákon tak, ako ho podporili strarostovia turčianskeho regiónu, a to bez ohľadu na politickú príslušnosť. Inak to bude opäť len politická hra, ktorá nemá žiadny zmysel”, povedal Beblavý.

- Reklama -