A je to tu! Premiér Fico dnes slávnostne spustil druhý balík sociálnych opatrení. Za jeho „vylepšováky“ zaplatíme 250 miliónov eur! Samozrejme, nezabudol pripomenúť, že všetky sľuby splnil na 100 percent

0
Premiér Fico odštartoval druhý sociálny balíček (Autor: SITA)

Fico sa na dnešnej tlačovej konferencii vrátil aj k prvému balíku. „Bez akéhokoľvek zaváhania môžem preukázať, že sľuby, aké sme dali v prvom balíku, sme na sto percent splnili,“ vyhlásil Robert Fico. „Nestretol som sa s tým, že by sme niektoré opatrenie zanedbali alebo nesplnili na sto percent. Obrovský úspech má aj bezplatné cestovanie dôchodcov a študentov, do dnešného dňa sa zaregistrovalo vyše 800-tisíc ľudí. Stúpa aj počet platiacich cestujúcich. Toto opatrenie považujeme za mimoriadne závažné. Bude nám ľúto, ak ho pravica v prípade úspechu vo voľbách zruší, lebo hovoria, že práve toto opatrenie zrušia,“ dodal predseda vlády.

Za druhý sociálny balík zaplatíme 250 miliónov!

Premiér predstavil svoje priority v rámci druhého sociálneho balíčka. V prvom rade chce znížiť DHP na základné potraviny. Od prvého januára môžeme teda očakávať, že mlieko, mäso, maslo, chlieb či pečivo budú lacnejšie. Ďalším opatrením je zvýšenie minimálnej mzdy. Od prvého januára 2016 sa míľovými krokmi chce vláda priblížiť k hranici 400 eur. „Bol by som rád, keby to bolo 400 eur, ale to sa musíme ešte dohodnúť,“ povedal Fico.

Dotáciu od štátu dostanú aj školáci na výlety

Podľa slov premiéra sa v druhom balíku prioritne zameria aj na rozširovanie kapacít materských škôl. Fico oznámil, že piataci na základnej škole dostanú jednorázový príspevok 100 eur na školu v prírode, siedmaci zase 150 eur na lyžiarsky kurz.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -