Kartel ako hrom! Kšefty v zdravotníctve robili príliš okato. Protimonopolný úrad im na to prišiel a teraz musia cvakať

0
Ilustračné foto: ambulancia (Autor: SITA)

Úrad síce aktérov prípadu nezverejnil, podľa Trendu však popis sedí s vlaňajšou kauzou košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. Rovnaká je aj hodnota zákazky 26 889 937,50 eura.

K odhaleniu vinníkov pomohlo odpočúvanie

Prípad univerzitnej nemocnice sa začal ešte v roku 2010. Nemocnica vtedy vyhlásila verejnú súťaž na výstavbu nového urgentného príjmu. Následne začala túto súťaž preverovať polícia. Podľa vtedajších správ šlo o konateľa spoločnosti PKB invest Jána B., zástupcu spoločnosti Chemkostav Milana D. a Petra H. z agentúry Pro Tender, ktorá nemocnici poskytovala služby spojené s týmto verejným obstarávaním.

Podobnosť prípadu

Popis prípadu v stanovisku PMÚ sa podľa Trendu veľmi nápadne podobá na kauzu košickej nemocnice a prakticky vylučuje možnosť, že by mohlo ísť o inú zákazku. „Hodnota kontraktu je rovnaká s presnosťou na jedno desatinné miesto. Tiež ide o výstavbu zdravotníckeho zariadenia v Košickom kraji, ktoré sa financuje z Operačného programu Zdravotníctvo. Podľa stránky tohto operačného programu žiadny iný projekt v takejto vysokej hodnote v košickej župe nebol. Aj charakteristika údajnej manipulácie, za ktorú pokutuje PMÚ, je rovnaká,“ píše Trend.

Viac sa o prípade dočítate TU

- Reklama -