Brat právnika Petra Kubíka je riaditeľom tlačového odboru ministerstva spravodlivosti. Ten istý rezort má na starosti oblasť, v ktorej Peter Kubík podniká

0
právnik Peter Kubík (Autor: SITA)

Radoslav Procházka bol svedkom na svadbe Petra Kubíka, a preto premiér Fico vyzval predsedu strany Sieť, aby svojho známeho presvedčil, nech zruší niekoľkomiliónovú pohľadávku voči mestu Martin. Mesto na to však nemá peniaze a v hre sú aj miestne vodárne, ktorým hrozí exekúcia. V takom prípade sa môže stať, že mesto Martin príde o 52 percent akcií v Turčianskej vodárenskej spoločnosti.

Na blogu Denníka N sa k tejto téme objavil zaujímavý názor Miroslava Molnára, ktorý si všíma, že na Slovensku je ešte jeden vplyvný človek, ktorý je Petrovi Kubíkovi oveľa bližší ako Radoslav Procházka. Ide o Kubíkovho brata Pavla, ktorý riadi tlačový odbor ministerstva spravodlivosti. Zhodou okolností pôsobí Pavol Kubík v rezorte, ktorý má na starosti oblasť podnikania jeho brata Petra.

Podľa Miroslava Molnára je absurdné, aby premiér vyzýval Procházku na urovnanie sporu medzi mestom Martin a právnikom Petrom Kubíkom. „Ak by mal niekto ísť za týmto právnikom, tak by to mal byť skôr jeho brat, ktorý robí riaditeľa na jednom z Ficových ministerstiev. Lenže to by už nášmu slovutnému predsedovi vlády nesedelo do jeho kariet, lebo on si len potreboval kopnúť do čoraz silnejšieho Procházku,“ píše na svojom blogu Molnár.

Molnár však nepíše len o ľuďoch blízkych právnikovi Kubíkovi, ale aj možnom riešení, ktoré sa v tejto situácii podľa neho ponúka. „Práve ministerstvo spravodlivosti by mohlo tento prípad vyriešiť jedným lusknutím prsta – zmenou exekučného poriadku, aby sa nemohli v rámci exekúcii exekuovať vodárne, ktoré patria mestám a obciam. Sieť takúto zmenu podala do NR SR, takže uvidíme, či ide Ficovi o skutočné riešenie alebo iba o okydávanie svojich politických súperov za každú cenu,“ dodáva na záver blogu Miroslav Molnár.

Celý blog M. Molnára si môžete prečítať TU

- Reklama -