Fico najradšej diskutuje sám. Objektívnosť politických diskusií preverí Rada pre vysielanie a retransmisiu

0
Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

Politické diskusné relácie v RTVS a na TA3 sú podľa bývalej mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Novej Generácie nevyvážené a neobjektívne. Jej predstavitelia sa rozhodli obrátiť na Radu pre vysielanie a retransmisiu.

Politické debaty sú neobjektívne

Nevyvážené politické debaty sú údajne na verejnoprávnej RTVS: Sobotné dialógy a O 5 minút 12. Druhým médiom, na ktoré poukazuje Nová Generácia (NG), je súkromná televízia TA3 s jej reláciou V politike. „Nevyváženosť a neobjektívnosť sa podarilo zistiť v relácii Sobotné dialógy, kde sa celkovo analyzovalo 43 relácii. Z tohto počtu bol predseda vládnej strany Robert Fico do diskusie pozvaný 13-krát a z toho 11-krát diskutoval sám, bez oponenta, len s moderátorom,“ povedal pre Aktuality.sk predseda združenia NG Tomáš Smutný.

Opodstatnenosť tvrdení Novej Generácie prešetrí rada

Čo sa týka relácie V politike na TA3, poukazuje Smutný okrem častých pozvaní premiéra aj na predsedu SNS Andreja Danka. Ten bol do tejto debaty pozvaný až 11-krát. Rovnako veľký priestor v tejto súkromnej televízii nedostala žiadna iná politická strana mimo parlamentu. NG vyjadruje znepokojenie nad situáciou v slovenských politických diskusiách. A preto sa obracia na Radu pre vysielanie a retransmisiu, aby celú vec prešetrila.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -