O akého voliča zabojuje Chmelárov SEN? Bude nové hnutie sladkým snom alebo nočnou morou? Pýtajú sa médiá aj ľudia na sociálnych sieťach

0
Logo hnutia SEN (Autor: ReproFoto: Facebook)

Ako píše Márius Kopcsay vo svojom komentári pre denník SME, ide o to, ako sa Chmelár a jeho rodiace sa hnutie SEN postavia k riešeniu skutočných tém, ktoré trápia slovenskú spoločnosť. „SEN by však, paradoxne, mohol získať výraznejšiu voličskú podporu práve populistickým lovom vo vodách protizápadných či proruských nálad ako poctivou diskusiou o vážnych témach,“ píše vo svojom komentári pre SME Kopcsay.

Eduard Chmelár vzletne píše o tom, že jeho hnutie má za cieľ odstrániť oligarchov a korupciu, ale to tvrdia takmer všetky politické strany, hnutia a zoskupenia na Slovensku. Podľa Kopcsayho chýba na Slovensku politická sila, ktorá by „namiesto podpory elitných skupín vrátila chradnúcej strednej vrstve pocit sebavedomia spojený s pocitom, že nie je hanba žiť z platu a poctivej práce. Budúci líder hnutia SEN Eduard Chmelár je na Slovensku známy svojimi ľavicovými názormi a humanistickými postojmi. Nenávidí rasizmus a xenofóbiu, ale na druhej strane sa postavil proti postupu Severoatlantickej aliancie, čo vyvolalo vlnu kritiky.

Práve hodnotový rozkol medzi humanizmom, odporom voči NATO a príklonom k politike Ruska môže znamenať problémy a názorovú nestabilitu. „Toto hodnotové rázcestie môže znamenať rýchle precitnutie zo sna. A zistenie, že na scéne zasa len pribudla ďalšia malá strana s veľkým ,S‘, sa môže zasa stať nočnou morou pre voličov unavených z vytvárania nových a nových subjektov,“ píše na záver svojho komentára Márius Kopcsay.

Celý komentár Máriusa Kopcsayho si môžete prečítať TU

- Reklama -