Eduard Chmelár má SEN. Byť rektorom mu už nestačí. Zakladá vlastné politické hnutie

0
Logo hnutia SEN (Autor: ReproFoto: Facebook)

SEN je skratka tvorená prvými písmenami slov, ktoré majú reprezentovať program hnutia. Solidarita, Ekológia a Nenásilie sú podľa Chmelára základné princípy jeho hnutia SEN. „Mám svoj vlastný sen o modernej krajine, do ktorej by sa vrátilo šťastie ako hodnota, ktorá by dala príležitosť všetkým jej obyvateľom bez rozdielu a ktorá by do pojmu vlastenectvo zahrnula dôslednú ochranu bohatstva našich prírodných zdrojov,“ píše Chmelár na Facebooku.

Chmelár si svoj sen začal plniť 17. júla, keď v Banskej Bystrici odštartoval zbieranie podpisov na založenie hnutia SEN. Zo zákona na to potrebuje 10 000 podpisov od občanov, ktorí súhlasia s jeho vznikom. „Na to, aby ste dosiahli skutočnú zmenu, si ju najprv musíte vedieť predstaviť a veriť jej. Ja som sa rozhodol veriť svojim snom a vašej podpore,“ dodáva v ozname o vzniku hnutia Eduard Chmelár. „Základným cieľom je odstrániť oligarchický, korupčný a partokratický systém, ktorý dusí rozvoj našej vlasti, a vybudovať moderný štát postavený na sociálnych, environmentálnych a mierových princípoch,“ píše ďalej o cieľoch hnutia SEN.

Či sa hnutiu SEN podarí uspieť, ukážu nasledujúce mesiace, ale médiá pripomínajú, že Chmelár sa snažil dostať do vysokej politiky aj v minulosti. Denník N píše o tom, že v roku 2010 bol na kandidátke Strany zelených a v roku 2012 sa na krátko objavil v hnutí 99 percent, kde vydržal len týždeň. Krátke pôsobenie v hnutí 99 percent Chmelár pre denník SME vysvetľoval rozdielnymi názormi na programové otázky.

Vyjadrenie o vzniku hnutia na Facebooku si môžete prečítať TU

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -