Premiér Robert Fico pred voľbami útočí na šéfa strany Sieť Radoslava Procházku

0
Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

Predseda vlády Robert Fico venuje mimoriadnu pozornosť Radoslavovi Procházkovi. Necelých deväť mesiacov pred voľbami sa Fico zameral na predsedu strany Sieť podobne, ako to v minulosti urobil v predvolebnom boji o parlament proti Dzurindovi či Sulíkovi. Rovnakú taktiku neúspešne použil aj na Andreja Kisku v prezidentských voľbách.

Denník N vo svojom článku píše, že predseda vlády v priebehu dvoch dní zvolal dve tlačové konferencie, na ktorých upozornil, že Radoslav Procházka bol začiatkom 90. rokov svedkom na svadbe Petra Kubíka. V tomto bode sa veci začínajú komplikovať. Kubík je totiž majiteľom pohľadávky na 8,5 milióna eur voči mestu Martin, ktorého primátorom je prvý podpredseda Procházkovej strany Sieť, Andrej Hrnčiar. Martinský primátor pohľadávku odmieta zaplatiť s tým, že je neoprávnená.

Keďže bol Radoslav Procházka svedkom na svadbe Petra Kubíka, premiér Fico predpokladá, že sú priatelia. Preto vyzval Procházku, aby využil svoje priateľstvo s Kubíkom a presvedčil ho, nech neuplatňuje pohľadávku voči mestu Martin. „Nech si zavolá pána Kubíka, keď mu mohol dosvedčiť taký vážny akt, ako je svadba, tak ho môže presvedčiť, aby neuplatňoval túto pohľadávku,“ uviedol Fico pred novinármi. Ako súvisí niekoľkomiliónová pohľadávka mesta Martin a Procházkova účasť na Kubíkovej svadbe, premiér Fico ani po dvoch tlačových besedách v jednom týždni neupresnil.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -