Monopol na bezpečnostné opatrenia v NR SR za státisíce eur platí aj bez Pavla Pašku, ktorý ho podpísal ešte v čase, keď bol predsedom parlamentu. Paškov nástupca Pellegrini v nastavenom trende pokračuje

0
Pavol Paška, niekdajší podpredseda strany Smer-SD (Autor: SITA)

Spoločnosť SecuriLas podľa informácií portálu Aktualne.sk získala zákazku na ochranu budovy Národnej rady v Bratislave na ďalšie tri roky. Záujem o tento štátny tender mala totiž údajne len jediná spoločnosť a tou je práve SecuriLas, čo vzbudilo pozornosť médií. Nová dohoda na služby za takmer 600-tisíc eur sa pritom v centrálnom registri zmlúv objavila až 31.12.2014.

Podľa informácií Aktualne.sk boli podmienky verejného obstarávania v tomto prípade diskriminačné. Podmienky boli totiž také špecifické, že iné firmy, ktoré by sa do obstarávania chceli zapojiť, by museli mať oprávnenia na technické zásahy či kontrolu elektroinštalácie od konkrétneho výrobcu.

Spoločnosť SecuriLas je na Slovensku dobre známa od roku 2011, keď s ňou Kancelária NR SR podpísala zmluvu na nákup služieb v hodnote 60-tisíc eur. V roku 2013 k tejto zmluve pribudol dodatok za 300-tisíc eur, ktorý podpísal vtedajší predseda NR SR Pavol Paška (SMER-SD). V tom bol však jeden háčik. Dodatok však pôvodnú dohodu zmenil. Zvýšila sa suma za poskytované služby aj obsah zmluvy. Podľa viacerých opozičných právnikov išlo o porušenie pravidiel verejnej súťaže, ale Úrad pre verejné obstarávanie po preskúmaní sťažnosti, ktorú podalo hnutie OĽaNO, uviedol, že nešlo o porušenie zákona.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -