Hrával na bicie v kapele Bez ladu a skladu. Teraz má „chuť ísť do veľkej politiky”. Richard Rybníček v rozhovore s Dagom Danišom

0
Richard Rybníček, primátor mesta Trenčín (Autor: SITA)

V súvislosti so vstupom do vysokej politiky Richard Rybníček v rozhovore s Dagom Danišom potvrdil, že dostal ponuku stať sa tvárou rodiacej sa opozičnej koalície strán NOVA, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a SaS, ale neprijal ju. OĽaNO a NOVA už koaličnú spoluprácu podpísali. SaS jej súčasťou zatiaľ nie je.

Richard Rybníček nevylučuje, že ak sa mu v roku 2018 tretíkrát podarí získať funkciu trenčianskeho primátora, tak zostane v regionálnej politike. Politológovia pripomínajú, že Rybníček má šance uspieť v Národnej Rade, pretože je ostrieľaný z komunálnej politiky a podľa niektorých môže zavážiť najmä na strane konzervatívnej pravice.

Testovať svoju obľúbenosť chce Rybníček ešte pred tým, ako sa pokúsi o vstup do vysokej politiky. Chce to navyše urobiť originálnym spôsobom. „Plánujem vydať knihu uvidíme aj podľa predaja, či je o mňa záujem,“ uviedol trenčiansky primátor v relácii Aréna.

Celý rozhovor s Richardom Rybníčkom si môžete pozrieť TU

Rybníčkova minulosť

Richarda Rybníčka poznajú médiá už z minulosti, keď bol riaditeľom verejnoprávnej Slovenskej televízie. Za jeho pôsobenia v tejto inštitúcii prišlo o prácu 1200 ľudí zamestnaných vo vtedajšej STV. Zaviedol však vyrovnaný rozpočet a podarilo sa mu na čas oddlžiť televíziu. Ešte pred nástupom do vedúcich funkcií bol Rybníček politický redaktor Česko-slovenskej tlačovej kancelárie (terajšej ČTK), denníka SME aj agentúry SITA. V kapele Bez ladu a skladu hrával na bicie.

- Reklama -