Zelené peklo: Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE

0
Vysokovýkonné hybridné vozidlo pôsobí veľmi športovo. Foto: Mercedes AMG

Toto štvordverové kupé je prvé vysokovýkonné hybridné vozidlo a súčasne doteraz najvýkonnejší sériový model značky z Affalterbachu. Kombinácia 4,0-litrového motora V8 biturbo a elektromotora je zárukou výnimočných jazdných výkonov a vynikajúcej dynamiky jazdy a zároveň aj pôsobivej efektívnosti. O individuálny prejav sa pritom stará nová edícia s lakom vo farbe zelené peklo AMG magno a s množstvom dizajnových zaujímavostí v exteriéri aj interiéri. Model E PERORMANCE si záujemcovia môžu odteraz objednať v základnej cene 207 246 eur s DPH. Tento model bude uvedený na trh v Európe v apríli 2022.

Vlastná cesta

Auto má 843 koní a maximálnu rýchlosť 316 km/h. Foto: Mercedes AMG

Mercedes-AMG ide vlastnou technickou cestou v snahe o presun typickej DNA značky do elektrifikovanej budúcnosti. Na tento účel výrobca z Affalterbachu v rámci svojej stratégie hybridných modelov E PERFORMANCE uplatňuje napríklad technológie z Formuly 1. Koncepcia zahŕňa osobité usporiadanie hnacieho ústrojenstva s elektromotorom a akumulátorom na zadnej náprave. Systém v modeli AMG GT 63 S E PERFORMANCE sa skladá zo 4,0-litrového motora V8 biturbo so synchrónnym elektromotorom s permanentným budením, vysokovýkonným akumulátorom a plne variabilným náhonom na všetky kolesá. Systémový výkon 620 kW (843 k) a maximálny systémový krútiaci moment viac ako 1 400 Nm umožňujú zrýchlenie z 0 na 100 km/h len za 2,9 sekundy. Za menej ako desať sekúnd vozidlo dosiahne rýchlosť 200 km/h. Maximálna rýchlosť dosahuje hodnotu 316 km/h.

Vychytávky sériovej výbavy

Limitovaná edícia pôsobí exkluzívne aj v interiéri. Foto: Mercedes AMG

Podvozok so systémom AMG RIDE CONTROL+ so svojimi plynulo nastaviteľnými obmedzovacími ventilmi tlaku v priebehu niekoľkých milisekúnd prispôsobí tlmiacu silu každého kolesa primerane situácii. Prostredníctvom jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT je predvolené základné nastavenie – od režimu Šport+ pre mimoriadne dynamické jazdenie až po nastavenie Komfort pre pokojné presúvanie. Okrem toho možno naladenie upraviť nezávisle od jazdných programov tlačidlom v troch stupňoch. Integrovaná regulácia dynamiky jazdy DYNAMIKA AMG okrem iného ovplyvňuje stratégie regulácie systému ESP, náhonu na všetky kolesá a elektronicky ovládaného zverného diferenciálu zadnej nápravy. Keramická vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava je ľahká, má dlhú životnosť a extrémne vysokú odolnosť.

Individuálne prispôsobenie

Vysokovýkonné hybridné vozidlo pôsobí veľmi športovo vďaka 21-palcovým kovaným diskom AMG s dizajnom piatich zdvojených lúčov, čiernym lakom a ráfikom kolesa, ktorý je osústružený do leskla. O športový vzhľad sa stará aj balík AMG Night a balík AMG Night II s vybranými exteriérovými prvkami vo vysokolesklej čiernej farbe a vo vyhotovení so vzhľadom tmavého chrómu, ako aj čierne fólie nad bočným obložením prahov. Na výber je aerodynamický balík AMG a exteriérový balík uhlíkových vlákien AMG. Panoramatická strecha prepúšťa do interiéru množstvo svetla. V interiéri vládne nefalšovaná atmosféra motoristického športu vďaka atraktívnym prvkom ako športové sedadlá v koži napa Exklusiv v kombinácii farieb titánová sivá pearl/čierna so žltými kontrastnými ozdobnými švami alebo sedadlám AMG Performance a ozdobným prvkom AMG so vzhľadom čierneho klavírového laku alebo uhlíkových vlákien. Edícia pôsobí exkluzívne aj vďaka plakete v interiéri a osvetleným nástupným lištám vo farbe, ktorá je vhodne zladená s vonkajším lakom.

K dispozícii sú aj iné farebné odtiene laku karosérie. Foto: Mercedes AMG

Pre auto je k dispozícii aj luxusná mimoriadna edícia s lakom v tmavom odtieni drahokamu v rubelitovej červenej farbe. Súčasťou tejto edície je okrem iného aj exteriérový balík vo vysokolesklom chrómovom vyhotovení, ako aj nasivo lakované 21-palcové kované disky AMG s dizajnom piatich zdvojených lúčov, ktoré sú osústružené do leskla. Maximálnu mieru individuálneho prispôsobenia a luxusu symbolizujú materiály, ktoré sa spracúvajú prevažne ručne. Súčasťou sú aj exkluzívne laky a hodnotné zušľachťujúce prvky v interiéri. Okrem iného sú k dispozícii rôzne laky, ako aj rôzne farby kože. Sem ešte patrí dvojfarebný kožený volant, podlahové rohože s vysokým vlasom s vyšitým nápisom AMG aj sady fólií pre bočné obloženia prahov v troch farebných variantoch. Model si záujemcovia môžu objednať v základnej cene 207 246 eur s DPH. Tento model bude uvedený na trh v Európe v apríli 2022.

- Reklama -