Dlhoočakávaný model prichádza

0
Nový dizajn modelu HR-V je výrazne modernejší. Foto: Honda

Spoločnosť Honda predstavila najnovšiu generáciu svojho obľúbeného kompaktného SUV HR-V, ktorý je prvýkrát v sériovej výbave vybavený výkonným dvojmotorovým hnacím ústrojenstvom e:HEV.

Predná maska pôsobí agresívnejšie a pôsobivejšie. Foto: Honda

Úplne nový model HR-V poskytuje výnimočné bezpečnostné a technologické prvky, ktoré sú zakomponované do elegantnej formy inšpirovanej kupé. Má vylepšiť špičkový vnútorný priestor a komfort, ktorým je tento model známy. Nové HR-V je najnovším modelom v ponuke spoločnosti Honda. Rozširuje elektrifikovaný rad spoločnosti Honda, keď sa značka posúva ďalej k svojmu cieľu elektrifikovať všetky svoje európske bežné modely do roku 2022.

Prémiový štýl SUV

Nová generácia modelu HR-V e:HEV sa stáva výrazným SUV v kompaktnom dizajne inšpirovaným kupé. Nový model stelesňuje ucelenú, čistú a modernú filozofiu dizajnu

značky, ktorá je viditeľná v ostatných nedávnych nových modeloch Honda, a ktorá nadväzuje na kľúčové koncepty funkcie a krásy. Súčasťou dizajnu je aj nová integrovaná mriežka chladiča. Dlhá kapota a ostrejšie zvislejšie bočné strany zaručujú, tvar karosérie nebude ovplyvňovať vnútorný priestor. Stred kapoty je nízky a plochý, s líniou ramien vyúsťujúcou k spodnej časti A stĺpikov.

Priestranný interiér poskytne dokonalé pohodlie. Foto: Honda

Výnimočný priestor a pohodlie

Nový model HR-V dosahuje spojenie prémiového štýlu SUV a priestrannosti vďaka dômyselnému združeniu svojich hybridných komponentov hnacieho ústrojenstva. Vďaka tomu si model HR-V zachováva špičkový vnútorný priestor svojho predchodcu so štyrmi dospelými, ktorí môžu sedieť v maximálnom pohodlí. V priestrannom interiéri príjemne pôsobí prémiový vzhľad s modernými tkaninami a mäkkými materiálmi.

Moderná minimalistická estetika, ktorú iniciuje horizontálny pohyb prístrojovej dosky, je výsledkom prehľadného interiéru a palubnej dosky, pričom každý prvok je starostlivo umiestnený tak, aby prispieval k pocitu priestrannosti. Pocit vzdušnosti a priestoru zvyšuje nový systém difúzie vzduchu. Vďaka kompaktnej integrovanej technológii hnacej sústavy a usporiadaniu stredovej nádrže si nové HR-V zachováva všestranné sedadlá Magic Seats, ktoré ponúkajú unikátnu flexibilitu, či už sklopenie sedadla na plocho „fold-flat“, alebo vyklopenie nahor „flip-up“ v závislosti od požadovaného nákladného priestoru.

Nový model bude k dispozícii v Európe od konca roku 2021.

- Reklama -