OĽANO: Prečo je núdzový stav predĺžený, lebo sme zodpovední

0
Národná rada SR. Foto TASR

Poslanci klubu OĽANO si uvedomujú vážnosť situácie s pandémiou nového koronavírusu a nechcú byť tí, korí z nej vytĺkajú politické body. Aj preto podľa slov predsedu klubu Michala Šipoša v piatok podporili v pléne Národnej rady (NR) SR predĺženie núdzového stavu. Šipoš kritizoval spochybňovanie platných opatrení zo strany niektorých opozičných politikov, vyzýval na zodpovednosť. Poslankyňa Monika Kavecká (OĽANO) dodala, že núdzový stav má pomáhať najmä pri efektívnom riadení a v oblasti zdravotníctva.
     

 Šipoš reagoval aj na otázky k opatreniam, o ktorých rokoval v uplynulých dňoch premiér Igor Matovič (OĽANO) s odborníkmi. Pozvanie vedcov za jeden stôl ocenil a za podstatnú považuje zhodu na jednotlivých bodoch. Poslanci z klubu už podľa jeho slov dostali nejaké informácie o možných opatreniach. Nechcel to však konkretizovať, pretože ešte nie sú finálne. Argumentoval snahou predísť komunikačnému chaosu.
     

 Poslanci parlamentu v piatok odsúhlasili predĺženie núdzového stavu vyhláseného z dôvodu ohrozenia života a zdravia osôb v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie. Zo 118 prítomných hlasovalo za 83, proti bolo 35 poslancov. Núdzový stav predĺžila vláda od 8. februára na ďalších 40 dní.

- Reklama -