Zničí Dankovu kariéru aktivista Katrinec? Politický analytik: Celé mi to nedáva logiku

0
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

Ako zatiaľ vy hodnotíte kauzu okolo Andreja Danka a jeho údajného napadnutia expriateľky Alexandry J., s ktorou prišiel Ivan Katrinec?  

Z tých informácií, ktoré mám k dispozícii, zatiaľ to nie je žiadna kauza. Video, ktoré bolo zverejnené, nič nedokazuje. Zatiaľ to nepovažujem za kauzu.

Môže to Dankovi politicky poškodiť?

V danom stave zatiaľ nie. Je to také, aké je, a Katrinec vlastne nič nedokázal. Keby sa hypoteticky objavilo video, kde Danko bije ženu, samozrejme, politicky by mu to poškodilo.

Reakcia predsedu parlamentu bola zatiaľ len taká, že podal trestné oznámenie na Katrinca i Matoviča. Samotný incident nepoprel. Z taktického hľadiska je táto vyčkávacia taktika správna?

Nie je úplne nesprávna, lebo podal trestné oznámenia, čiže nejaká reakcia existuje. To, že to nekomentoval… on je právnik, vie, čo robí, zvolil takú taktiku. Možno ani nemá čo komentovať. Dala sa očakávať aj možnosť, že nejako zareaguje. Ale aj nezareagovanie je forma reakcie. Na tej časti nahrávky, čo sme videli, nie je jasné ani to, či tam je on.

Ide o to, že keby sa v danej situácii po určitých indíciách objavilo video vás alebo mňa a vy alebo ja by sme si boli istí, že nie sme na tom videu, tak určite to dementujeme.

Pokiaľ by bola pravda, že ešte existuje nahrávka, tak hypoteticky by mlčanie dávalo logiku, že čaká, či sa nahrávka zverejní celá.

Na verejnosť prenikla zatiaľ jedna nahrávka, ale vraj existuje aj ďalšia, ktorá má dokumentovať fyzický kontakt medzi Dankom a jeho vtedajšou priateľkou. Katrinec ju vraj videl, ale záznam nemá k dispozícii. Objaví sa podľa vás takýto záznam a jestvuje vôbec?

Či existuje, neexistuje, neviem, ale podľa mňa sa neobjaví. Keby sa mala objaviť, už sa objaví. To, čo sa objavilo, to je nič. Ja by som s takým niečím ani nevyšiel. Alebo keby som s tým vyšiel, tak následne zverejním všetko. Z toho mi vyplýva, že už nič viac neexistuje.

Odkiaľ fúka vietor, kto sa pokúša zdiskreditovať Andreja Danka? A prečo sa to vytiahlo až teraz?

Katrinec kandidoval do parlamentu za Ľudovú stranu Naše Slovensko, ale či je ozaj za tým táto strana? To načasovanie nemusí byť zámerné, možno sa teraz k niečomu dostal. Ak by sme začali špekulovať, tak môže byť za tým snaha o pád preferencií SNS v prípade predčasných volieb. Ale to už by sme špekulovali.

Je podľa vás Katrinec dôveryhodná osoba?

Podľa toho všetkého, čo zatiaľ predviedol, nejako dôveryhodne to nevyzerá. Keby som nemal nič viac ako to, čo dal, a potom som tvrdil, že niečo som videl, ale nemám to… To nesvedčí o serióznosti. Celý postup mi nedáva logiku, pôsobí to amatérsky.

- Reklama -