VIEME PRVÍ Šimkovičová s odídencami zo Sme rodina do strany nepôjde. Mieri do europarlamentu

0
Martina Šimkovičová (Autor: TASR)
Poslanec Peter Marček avizuje založenie nového politického subjektu,  môžete nám potvrdiť vstup do jeho strany?
 
Viem o Petrových aktivitách, veľa sme sa o tom rozprávali, ale moja rétorika bola vždy rovnaká. Vážim si jeho ponuku, ale moju politickú budúcnosť nevidím v jeho subjekte.  
 
Prečo?
Základná myšlienka jeho strany mi je viac-menej známa a nie je to to, s čím by som sa dokázala absolútne stotožniť. Chápem kolegu Marčeka, má ambície aj snahu niečo rozbehnúť, avšak môj postoj je od začiatku rovnaký a nemenil sa, a tak som mu ho aj prezentovala.    
 
Aké sú vaše ďalšie politické plány, ambície?
Dostávam rôzne ponuky a doteraz som každú jednu z nich odmietla. Poslednú ponuku však začínam zvažovať a začínam sa pohrávať s myšlienkou, že by som do tejto vody skočila. Ide o voľby do europarlamentu. 
 
K tejto myšlienke ma priviedlo veľa faktov, s ktorými som sa v rámci mojej práce v parlamente stretla, aj ako členka Európskeho výboru (z ktorého som musela po odchode z hnutia Sme rodina odísť, čo mi bolo veľmi ľúto), pretože práve tento výbor sa okrem iného zaoberal problémom imigrácie. V súčasnosti pôsobím ako podpredsedníčka Výboru pre ľudské práva a nár. menšiny, kde riešime najmä sociálne témy a rodinnú problematiku. 
 
Okrem adopcií detí žijúcich v zahraničí ma zaujíma aj problematika LGBTI. Zaoberám sa tematikou ochrany biologickej rodiny, ktorá sa dá účinne ovplyvňovať len z pozície europarlamentu. Zaujíma ma aj osud postihnutých detí, chabé dôchodky našich dôchodcov a čoraz viac posúvajúci sa vek odchodu do dôchodku podľa smerníc EÚ. 
 
- Reklama -