Šialené, EÚ nechce obmedziť počet migrantov. Jedinou šancou je priama demokracia, tvrdí analytik

0
Juraj Zábojník (Autor: Archív, JZ)

Európa má za sebou ťažký rok, pričom teroristických útokov bolo viac ako vlani. Čo z bezpečnostného hľadiska očakávate v ďalšom roku? Bude sa táto situácia zhoršovať?

Určite sa nebude zlepšovať. Bude ešte mnoho nevinných obetí. Situácia je tak strašne neprehľadná, že sa to nedá porovnať so žiadnym obdobím, keď sa pozriem niekoľko rokov späť. Unavuje ma už neustále opakovať, prečo to tak je a prečo to takto vidím. Ďalší ohavný útok v Berlíne nám jasne ukázal, že čo nás čaká na základe tých vlastných chýb, ktorých sme sa dopustili, a tento permanentný účet nám bude vystavený ešte niekoľkokrát. Hlavný útočník prešiel po tomto útoku v pohode do Francúzska a odtiaľ do Talianska so zbraňou v batohu. Keby sa bol vyhýbal hliadkam a verejnosti, tak doposiaľ by nebol zadržaný alebo zneškodnený. Je to niečo neuveriteľné, ako je verejnosť chránená. Mohol v pohode zopakovať tento vražedný projekt po trase. Príšerné vôbec pomyslieť na to, aké je to jednoduché.

Azylové centrá napríklad v Nemecku sú plné radikálnych ľudí, ktorí náborujú rad-radom mladých emigrantov a povedzme si otvorene, nič im v tejto ceste nestojí. Je to cielený zámer a ten sa darí úspešne plniť. Čo myslíte, čo sa deje v Tempelhofe v Berlíne, v Postupime, v Eisenhüttenstadte alebo aj v Kreunzlingene vo Švajčiarsku? Podľa mnohých odborníkov na bezpečnosť všade je vysoká úroveň podpory radikálnych islamistických myšlienok. Tieto miesta, kde sú utečenci dislokovaní, sú živnou pôdou nielen pre extrémizmus, ale aj pre distribúciu drog. Neplnohodnotný život týchto ľudí, ich nespokojnosť s jedlom, napäté vzťahy a ich mizerná hygiena má prudký dosah na zvyšovanie sa negatívnych nálad medzi nimi a tým sa bude bezpečnostné riziko zvyšovať. Ak týchto ľudí niekto sústavne masíruje, že budú musieť konvertovať na kresťanstvo, lebo Nemecko to bude vyžadovať, a preto je pre nich výhodnejšia cesta stať sa bojovníkom, tak je jasné, že mnohí tomu podľahnú. Určite ich nie je a nebude málo. Čiže za aký koniec v tejto hre ťahá polícia a spravodajské služby? Posledný údajný útočník z Tunisu mal niekoľko identít. Kto sa má v tom vyznať?

Vyhliadky teda nie sú veľmi optimistické…

Nemecko je posiate budúcimi aktérmi rozhodnutými brať ľudské životy nemeckým občanom. Koľko budúcich vodičov kamiónov vyrastá a aký multiplikačný efekt to celé má? Nemci už ani nevedia rozlíšiť ľudí, ktorí študovali v Nemecku a nechcú sa vrátiť domov, predstierajú, že neovládajú nemecký jazyk a čerpajú tisíce eur, ktoré nemeckí daňoví poplatníci odviedli štátu. Miešajú sa im migranti, ktorí sú v Nemecku už roky, využívajú azylové domy, lekárov a čerpajú vreckové. Je to absolútne neprehľadné. Dokonca to funguje tak, že mnohí zradikalizovaní utečenci vykonávajú akúsi zásterku v celej infraštruktúre teroristov a len posúvajú informácie tým, ktorí sú skutočnými realizátormi útokov, a polícia ide skôr po nich ako po skutočných členoch bunky.

Čiže sú tu nejaké vyhliadky na to, že sa bude situácia zlepšovať? Sú nejaké predpoklady na to, že terajší kľúčoví lídri EÚ budú prijímať iné rozhodnutia? Ľudia sa pýtajú, čo je vlastne Európska únia? Zloženie takých nedotknuteľných ľudí ako za čias Sovietskeho zväzu, ktorých nemožno kritizovať? Nikomu sa nezodpovedajú? Bol niekto braný k zodpovednosti za tieto zlé rozhodnutia? Kto sú títo eurokrati s obrovskými platmi, s výhodami a bonusmi a celoživotnou imunitou? Európa skolabuje. Nedá sa vytvoriť novú spoločnú entitu a zabudnúť na svoju kultúru, národnosť, tradície a zvyky. Brusel sa snaží pohltiť jednotlivé krajiny, a to presne ako Sovietsky zväz bývalé členské štáty. Toto takto jednoducho nemôže fungovať a plus sa do toho vleje problém s migrantmi, ktorí majú svoju odlišnú kultúru, svoje tradície a páchanie násilností je pre mnohých z nich normálna vec, primieša sa do toho neúnosná korupcia, ktorá už nemá hranice, a ľudia, ktorí na to poukazujú, sú trestaní a nazývajú ich extrémistami.

Disident Vladimír Bukovský, jeden z najznámejších ruských politických aktivistov, neurofyziológ a spisovateľ, ktorý bol na prelome 60. až 70. rokov väznený, hovorí, že tak ako mal Sovietsky zväz svoje gulagy, tak má Európska únia svoj intelektuálny gulag, a to je politická korektnosť. Ak niekto prejaví svoj názor a jeho pohľad sa líši od bruselského, je nekorektný a postupne vytesnený. Čiže oprávnene poukazuje na to, či nejde o stratu našej slobody a o rovnaký model, len v západnom outfite. Preto smerovanie EÚ v plávajúcich problémoch ide rovno na skalný útes, čoho následkom môžu byť, a predpokladám, že i budú, rozsiahle ekonomické a etnické konflikty.

S touto problematikou súvisí migračná kríza. Zdá sa, že to najhoršie už máme za sebou a prúd imigrantov v budúcom roku bude nižší, alebo sa mýlim?

Obávam sa, že obrovské vlny migrácie sa budú do Európy prelievať celkom legálne a ešte k tomu budú mať zabezpečenú aj bezpečnú dopravu. Námietky pôvodných obyvateľov budú zmietnuté zo stola, a to zastrašovacou globálnou kampaňou proti xenofóbii. Veď pozrime sa na Global Compact. Aký obsah má to medzinárodné právo, ktoré má byť implementované v roku 2018 v rámci utečeneckej a ekonomickej migrácie? Tento návrh je prvým pokusom o obmedzenie slobody slova, a to v globálnom rozsahu. Kto je autorom toho, aby pod hlavičkou OSN bola odštartovaná likvidácia európskych národov a položili sa základy svetovládnutia? Samého prikazovania zhora, zničenia posledných možností demokratického rozhodovania, v ktorom je ľud krajiny jediným suverénom moci.

Zoberme si Agendu 2030. Ide o samé pokuty, vyhrážky, odobranie dotácií a príkazy na plnenie. Ak toto všetko smeruje k okliešteniu vôle samotných národov, zmiešaniu rasy a rozpusteniu hraníc, tak to dáva zmysel. Zavádzaná politická výchova do škôl v duchu globalizácie a smerníc Svetovej banky a kontrola učiteľov, či správne vykladajú témy o migrácii, ako aj kultúrnej a politickej globalizácii, diskriminácii a xenofóbii. Ide sa cez mŕtvoly. Aj tie, ktoré sa utopili v mori. Oklamaných a nešťastných migrantov s nesplniteľnými cieľmi alebo mŕtvoly Európanov zavraždených zločincami a teroristami, ako aj teraz v Berlíne, ktorí sa v rámci migračných vĺn dostali do Európy. Takže nemyslím si, že najhoršie už máme za sebou, aj keď veľmi rád by som s vami súhlasil, ako konštatujete.

Čakajú nás prezidentské voľby vo Francúzsku, parlamentné voľby v Nemecku aj v Holandsku, kde môžu významné zisky dosiahnuť tí, ktorých nazývame krajnou pravicou. Čakajú v tomto smere Európu politické otrasy?

Nemôže vo Francúzsku vyhrať voľby človek takého formátu, ako je súčasný prezident Francois Hollande. Ľudia ho majú už plné zuby. Nevie si poradiť so situáciou, ktorá je veľmi vážna. Štátna administratíva vysilila bezpečnostné zložky. Vyžmýkali ich ako citrón a to bol cieľ teroristického kráteru, ktorý po častiach padá na Európu. On už ani nevie, aké slová má ľuďom po každom masakri nevinných obetí povedať. Sú to prázdne, nič nehovoriace a neriešiace frázy. Prídu nové tváre. To isté i v Nemecku. Útok v Berlíne bol politickou popravou kancelárky Merkelovej. A to je do volieb ešte veľmi ďaleko a nikto nevie, čo sa všetko ešte môže stať.

Budúci rok vidím ako jeden veľmi náročný a plný nepríjemných prekvapení, samozrejme, zaťažujúcich spravodajské služby a políciu, pretože určite budú ďalšie útoky realizované nielen v Nemecku, ale aj v iných krajinách, ako je Belgicko alebo Francúzsko, kde sa najviac útočníkov mobilizuje, a nevylučujem útoky v ktoromkoľvek regióne Európy. Nič iné mi z týchto všetkých jasne vyskladaných problémov ani nevychádza. Obávam sa, že to útočníci obohatia o niečo nepredvídané a prekvapia zase niečím ďalším, ako použitím novej jednoduchej vražednej zbrane z francúzskeho Nice a znovu použitej v nemeckom Berlíne. O Holandsku sa radšej ani nevyjadrujem.

Zoberte si štatistiky, koľko prišlo a neustále prichádza ľudí do tejto krajiny a kto sú títo ľudia a s piatimi alebo viacerými identitami. Uvedomuje si to niekto, koľko holandských občanov sa začalo sťahovať a odchádza do bezpečného prostredia, do iných krajín, pretože sa už nemôžu na to pozerať a boja sa? V skutočnosti lode Frontexu a európskych a ďalších štátov migrantov do Európy dovážajú. Politikmi omieľaná tzv. ochrana hraníc Schengenu neznamená obmedzenie počtu privážaných migrantov, ale len implementáciu spoločnej azylovej politiky, na základe ktorej sa migranti skontrolujú, dôjde k ich zaregistrovaniu a rozpošlú sa kvóty do európskych krajín. Týmto dochádza k jednoznačnému obmedzeniu suverenity, ako aj obranyschopnosti jednotlivých členských krajín vystavovaniu občanov permanentnému bezpečnostnému riziku. Čo je najhoršie, ide o neskutočný biznis profitujúci z migrácie. Je to celé šialené. Občania v krajinách EÚ majú jedinú šancu. Pokúsiť sa dostať k moci politické strany, ktoré nebudú uvedené procesy podporovať. Najhoršie je, že nevieme, či už aj týchto potenciálnych nových politikov niekto nekorumpuje, lebo u tých súčasných je evidentné, že niečo nie je v poriadku. Musí prísť priama demokracia, ktorá bude v rukách občanov. Niet inej cesty.

- Reklama -