Od euroelít nemožno očakávať obranu Európy pred hroziacou inváziou. V4 dostala v otázke migrácie významného spojenca z Rakúska, tvrdí analytik

0
Aleš Valenta (Autor: Hans Štembera)

Čo očakávate v oblasti smernice Bruselu o zbraniach? Ako sa máme brániť?

Bruselské zákazy ozbrojovania občanov národných štátov sú ďalším dokladom snahy euroelít vydať bezmocné európske národy invázii cudzích etník. Ak vláda poplatná Bruselu odmietne v kritickej situácii ďalšej obrej migračnej vlny nasadiť armádu a políciu na ochranu hraníc, potom by mohli pomôcť už len ad hoc vytvorené občianske milície, zložené z ozbrojených občanov. Brániť sa proti týmto a iným nariadeniam z Bruselu je zároveň ľahké aj ťažké. Ľahké je jednoducho ignorovať, ťažké je to preto, že v parlamente je zásadný odpor proti Bruselu zastúpený absolútne menšinovo.

Je v otázke migrácie problém vyriešený alebo nás to najhoršie ešte len čaká?

V migrácii nastal stav pokoja pred búrkou. Demografický pretlak v Afrike a na Blízkom východe ďalej silnie, zatiaľ čo od euroelít nemožno očakávať obranu Európy pred hroziacou inváziou, skôr naopak. Štruktúry, ktoré sa odrezali od historických a kultúrnych tradícií kontinentu a prepadli šialenému kultúrnemu revolucionárstvu, vítajú všetko, čo im pomáha v deštrukcii národných štátov a jazykovo vymedzených národov a ich kultúr. Navyše Západ svojím dlhodobým vysávaním mozgov z rozvojových krajín, ktoré je do značnej miery podmienené jeho demografickým úpadkom, spôsobuje, že v týchto krajinách sa nemôže vytvoriť domáca elita ako predpoklad hospodárskeho vzostupu. Všetky akokoľvek dobre mienené návrhy na rozsiahlu pomoc čiernemu kontinentu či blúznenie Merkelovej o Marshallovom pláne pre Afriku sú v tomto kontexte odsúdené na neúspech.

Čo možno ďalej očakávať v EÚ? Povedú Macron a Merkelová Úniu k stále väčšej centralizácii alebo na to nemajú silu? Martin Schulz hovoril o vytvorení federácie a kto ju nechce, nech z EÚ odíde. Rozpráva sa aj o možnom rozpade Únie.

Existencia Európskej únie je podmienená dvoma procesmi – centralizáciou a teritoriálnou expanziou ako typickými rysmi každej štruktúry, ktorej základom je snaha kumulovať maximum moci v rukách úzkej vládnucej skupiny. Navyše sa zdá, že povestné bruselské ozubené koleso, ktoré sa pohybuje zub za zubom stále vpred, pretože naspäť nemôže, sa začína zadierať. Pieskom v súkolesí je migrácia a obrana národných záujmov krajín stredovýchodnej Európy, ktoré doteraz neprepadli aktívnej sebadeštrukcii (pasívne – v podobe vymierania – bohužiaľ, áno) ako Západ.

Nedávny bezprecedentný stret medzi predsedom Európskej rady Poliakom Tuskom a západoeurópskymi bruselskými veličinami v otázke migrácie je v tomto ohľade signifikantný. Štáty Vyšehradu teraz dostali významnú pomoc v novej rakúskej vláde za účasti FPÖ, ktorá ohlásila podstatne tvrdší kurz v otázke migrácie. Odteraz bude pre západných politikov ťažšie vysvetľovať nechuť Čechov, Poliakov, Maďarov a Slovákov k vnútenej imigrácii ich postkomunistickým buranstvom.

Ako to podľa vás dopadne v Nemecku? Vznikne staronová koalícia?

V Nemecku situácia pomaly, ale isto speje k obnoveniu veľkej koalície, ktorá bude ale zrejme menej jednotná a menej výkonná ako tá minulá. Vedenie SPD sa hodlá zaštítiť súhlasom členskej základne, ktorá je ale silne kritická voči veľkej koalícii, ktorej výsledkom bolo 20 percent pre SPD v posledných spolkových voľbách, teda historicky najhorší výsledok strany. Schulz a kolegovia budú preto musieť vykúpiť súhlas členskej základne s novým nebezpečným objatím chameleónskej Merkelovej katalógom podmienok, ktoré budú zrejme CDU a ešte viac CSU chutiť trpko. Rokovania sa preto povlečú, takže je možné, že ani pol roka po voľbách nebudú mať Nemci vládu. Nakoniec ale obrovská sila nemeckého politického konsenzu dotlačí obe strany ku kompromisu.

Do akej miery možno očakávať vzostup strán, ktoré sa stavajú kriticky proti Európskej únii?

Obávam sa, že politické strany nepriateľské k EÚ narazili v západnej Európe v posledných dvoch rokoch na hranice svojich možností.

Wildersova Strana pre slobodu síce v posledných voľbách posilnila, ale 13 percent hlasov je pre akúkoľvek podstatnejšiu zmenu holandskej politiky absolútne nepostačujúce číslo aj preto, že tak ako v ďalších západných krajinách proti stojí pevný proeurópsky“ blok.

Signifikantné je, čo sa stalo vo francúzskom Národnom fronte a rakúskej FPÖ. Po tvrdej porážke v parlamentných voľbách (danej avšak aj volebným systémom) Le Penová začala ustupovať z doterajšieho nekompromisného postoja FN k euru (teda odchod z eurozóny, respektíve prinajmenšom referendum o tejto otázke), čo viedlo k roztržke vo vedení a stalo sa jedným z dôvodov odchodu podpredsedu FN Philippota zo strany.

Rakúska FPÖ sa stala súčasťou rakúskej vlády, v ktorej programovom vyhlásení je prihlásenie sa k EÚ. Inými slovami, ostré odmietanie EÚ či len eura má v očiach priemerného západného voliča punc extrémizmu, takže cesta k moci vedie len cez zmäkčenie postojov k EÚ, čím však tieto strany strácajú svoj raison d'être. Toto nebezpečenstvo číha aj na nemeckú AFD.

Čo hovoríte na kampaň Me too?

Takzvané hnutie MeToo je doposiaľ najhlbším výronom degenerácie západnej civilizácie. Potvrdzuje sa tým moje dávne presvedčenie, že feminizmus je najväčším nepriateľom slobody a zdravého rozumu. A tiež normálneho reprodukčného správania ľudskej spoločnosti. Na Západe k zničenej inštitúcii rodiny pristupujú absurdity typu tretích pohlaví, fanatické presadzovanie homosexualizmu a tak ďalej, čo vytvára podhubie, z ktorého vyrastajú šialenosti, ako je MeToo.

- Reklama -