Máme zaručené informácie, že Kaliňák nasadí desiatky provokatérov z SBS. Matovič pre PL prezradil, že pred Ficovým bytom to dnes môže naozaj vrieť

0
Igor Matovič (Autor: TASR)

Ako očakávate, že sa dnes skončí protest pred Bonaparte?

Myslím si, že Fico bude smutný, že to nebude o desiatkach, ale o tisíckach ľudí… Je to najmasovejší protest, aký kedy na Slovensku bol pred domom politika. Zároveň treba povedať, že nikdy nebol väčší dôkaz o korupcii vlády. Nie o korupcii blízko vlády, tak ako Fico rád hovoril o Radičovej. Fico v korupcii priamo býva. Ten byt je stelesnením korupcie. Takže podľa mňa pôjde o dôrazne zdvihnutý prst voči premiérovi.

Očakávate, že by Robert Fico predsa len z kauzy Bašternák nakoniec vyvodil dôsledky pre seba, Smer a vládu?

On vie, že keď položí Kaliňáka, tak položí samého seba. Takže budú bojovať a držať sa do poslednej chvíle. Nebude to také jednoduché. Táto pijavica je tu nasatá už deviaty rok na štátny rozpočet a peniaze ľudí. Nepôjde to ľahko, to neočakávam, a je to vidieť aj v postojoch, aké zvolil. Kaliňák toho vie veľa o Ficovi, vie toho veľa o ostatných ľuďoch. Je to pre nich kľúčový človek, takže budú robiť všetko pre to, aby ho držali.

Aké ďalšie aktivity budete v tomto smere vyvíjať?

Rozhodneme sa. Určite to nenecháme len tak, a keď si Robert Fico myslí, že strašením ľudí o tom, že tu niekto niekoho ide vraždiť, odradí ľudí, aby sa na takýchto protestoch zúčastňovali, tak len potvrdil ich zmýšľanie, že spoločne s Kaliňákom sú schopní aj na takýchto veciach sa dohodnúť a potom to zvaľovať na ostatných. Všetky protesty, ktoré sme robili, boli mierumilovné, ale dôrazné a ak tam akýkoľvek provokatér bude, tak to je nastrčený človek od Kaliňáka.

Očakávate provokatérov?

Máme zaručené informácie, že Kaliňák tam chce nasadiť niekoľko desiatok svojich vlastných ľudí z esbéesiek, zaplatených chlapcov, ktorí budú robiť bordel. To budú jeho ľudia, pretože vie, že sa z toho inak nedostane. Potrebuje zdiskreditovať protest a ukázať, že tí ľudia sú násilníci a že on s Ficom sú tu jediní ochrancovia, ktorí nás ochránia. Ak tam provokatéri budú, tak pôjde o Kaliňákových ľudí, určite nie našich. Robili sme x protestov o vážnych veciach a v živote sme tam nemali násilníkov.

Súčasné udalosti určite zahýbu preferenciami politických strán, ako to vidíte so Smerom?

Ak by boli voľby, tak podľa mňa by bol Smer pod 20 percentami. Kým doteraz bolo verejným tajomstvom, že Kaliňák s Počiatkom si za krytia Roberta Fica robia z politiky biznis, tak teraz máme o tom jednoznačné dôkazy. A v tom biznise je namočený samotný premiér.

Nedá sa to zmyť, prebehlo to cez účty. Robert Fico v podstate každý mesiac berie 4 -tisícový úplatok od Bašternáka, pretože o toľko má zvýhodnený nájom oproti trhovej cene. Kaliňák bral 600-tisíc eur úplatok, keďže odkúpil niečo, čo malo hodnotu milión, za 400-tisíc. To sú jednoznačné fakty, ktoré nikdy v živote zo seba nezmyjú, a vedia, že ak by polícia a prokuratúra boli nezávislí, tak sú obaja v base.

- Reklama -