Lunter exkluzívne prehovoril pre PL: Obvinenia z manipulácie predvolebných prieskumov sú vážne. Pri podpore zo Smeru neuzatváram žiadne dohody

0
Kandidát na post predsedu BBSK Ján Lunter (Autor: TASR)

Smer sa rozhodol, že vás podporí vo voľbách do VÚC. Čo to pre vás znamená?

Moja kandidatúra je nezávislá a občianska. Podporu ktorejkoľvek demokratickej politickej strany a každého človeka si vážim, pretože v jednokolových voľbách bude záležať na každom hlase.

Vy sa profilujete ako občiansky kandidát, no hovorili ste už v minulosti, že nebudete proti podpore demokratických strán. Nebojíte sa, že vám táto podpora naštrbí imidž občianskeho kandidáta?

Občiansky kandidát som. Pri prijatí podpory neuzatvárame žiadne dohody a neprijímame žiadne podmienky. Naďalej povedieme transparentnú a konštruktívnu kampaň s občianskymi kandidátmi a dobrovoľníkmi z nášho kraja. 

Môže príklon Smeru na vašu stranu relevantne zamiešať karty? Do akej miery?

To neviem, my budeme naďalej viesť konštruktívnu kampaň a predstavovať ľuďom v kraji náš plán.

Rokujete ešte s nejakými stranami o podpore?

Ak sa nás niekto rozhodne podporiť, vnímame to pozitívne. Keďže pri vyjadrení podpory neprijímame žiadne podmienky, nie je ani o čom rokovať.

V poslednom čase rezonovalo vyjadrenie vášho protikandidáta Martina Klusa, ktorý obvinil agentúru Focus, že manipuluje ostatný predvolebný prieskum vo váš prospech. Čo si o Klusových slovách myslíte?

Nechávam na agentúre Focus a SAVA, aby k tomu zaujali stanovisko. Sú to vážne obvinenia.

Vy viete o nejakej nadpráci“ Focusu?

Nie, nemáme žiadne informácie o nekorektnom postupe pri prieskumoch. Naopak, agentúru Focus som si vybral, pretože má výbornú profesionálnu reputáciu za 25 rokov svojej existencie. Nemám dôvod si myslieť, že by to malo byť inak v tomto prípade.

- Reklama -