Kým sme sa bavili o horalkách, Holjenčík okradol tento národ o sto miliónov eur, účtuje Kollár

0
Boris Kollár (Autor: TASR)

Témou týchto dní je kauza energie. Ozýva sa premiér Fico, predseda Danko, na poplach bijú opozičné strany SaS a OĽaNO. Ale máme pocit, akoby hnutie Sme rodina bolo v tomto smere pasívne. Aký je váš postoj k tejto téme?

Máte pocit, že sme pasívni? Ja som k tomuto problému s energiami vystúpil už 13. januára. Pozrite sa, kto o tom hovoril už vtedy. Na mojom Facebooku videlo to video skoro 320-tisíc ľudí. Tam upozorňujem, že Fico klame a že ľudí okradol na energiách. Písali mi ľudia, posielali mi šeky a faktúry, ktoré im chodili. Vtedy som začal upozorňovať. Ja si myslím, že keď oslovíte 300-tisíc ľudí, tak to zarezonuje aj v Smere. Tým sa spustila celá vlna. V TA3 som na to tiež upozorňoval a v rozprave o rokovacom poriadku som hovoril, že toto je odkláňanie pozornosti, aby nás zamestnali nezmyslami, ako sú horalky a hlúposti. Za ten čas, keď sme sa bavili o tomto a prezident vracal zákon, tak Holjenčík okradol tento národ o sto miliónov eur.

Na druhej strane, ja nemôžem zvolať tlačovku k predraženým cenám energie, keď to urobil Matovič. To sa nerobí, len to podporujem a verbálne idem s nimi.

Na tlačových konferenciách však vystupovali spolu SaS a OĽaNO. Chceli ste sa pridať?

Oni majú podpísanú opozičnú zmluvu. Pochopiteľne, nevolajú kotlebovcov a Kollára. Keby som zvolal k tomu istému tlačovku a hovoril to isté, tak sa tomu nebudete venovať a pomysleli by ste si, že som sa zbláznil. To sa skrátka nerobí. Keď raz niekto s niečím vyjde, tak tá druhá politická strana to nerobí. Samozrejme, sa k nim pridáme. V prípade odvolávania ministra či vlády budeme hlasovať za. Samozrejme, že im podpíšem návrhy na odvolania.

Takže by mal podľa vás skončiť minister hospodárstva Peter Žiga a všetci štátni nominanti v energetických spoločnostiach?

Celá vláda by mala skončiť, nie minister Žiga. Veď o tomto všetkom Fico vedel. Kto umožnil privatizáciu týchto energetických spoločností? Kto tam dal Holjenčíka? Všetko to urobil Fico. Kto je za to zodpovedný? Iba Fico. O čom sa tu budeme baviť? O nejakom ministrovi?

Znamená to teda, že by ste podporili návrh na odvolanie predsedu vlády na základe tejto témy?

To si píšte, že podporím. 


Ako vnímate súčasné pnutie v koalícii medzi Robertom Ficom a Andrejom Dankom?

To sú také žabomyšie vojny a ľudia sa tým zaoberajú, pritom ich veľmi držia korytá. Koalícia určite vydrží, to koryto je strašne silné.

Nedá sa neopýtať, je schválená jednokolová voľba županov. Ak to prezident Kiska podpíše, vzdá sa Boris Kollár svojej myšlienky kandidovať za bratislavského župana?

Nie, nevzdám sa, to nie je o tom. Do toho vstupujú iné vplyvy. Určite nie je toto dôvod, čo bude rozhodovať. My máme programovú konferenciu v marci a tam sa rozhodneme. Zvážime, čo je pre stranu najvhodnejšie a najlepšie. Každopádne to nevylučujem, že by som kandidoval.

Čo hovoríte na útok 22-ročného Afganca nožom v kebabárni v Devínskej Novej Vsi?

Keby ste si robili štatistku, koľko cigánov zaútočí nožom, tak je jeden Afganec úplne marginálny. Takže poďme sa v prvom rade baviť o cigánoch. Ak mám z tohto robiť kauzu, tak určite nie, lebo jeden blázon leto nerobí.

V nedeľu ste mali na TA3 debatu okrem iných aj s Martinom Poliačikom, kde ste sa nezhodovali v otázke zvýšenia počtu členov pre registráciu cirkví…

Myslím si, že v tomto prípade nepomôže ani zdravý rozum, ani argumenty a ani nič. On je presvedčený liberál, LGBT a gender politik, kde to hraničí až s fanatizmom. A myslím si, že aj Martin Poliačik má právo na názor, aj keď nesprávny. Ja tu nie som na to, aby som ho presviedčal. Som tu preto, aby som nedovolil tieto hlúposti. 

- Reklama -